Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
subsidie isolatie

Er zijn gemeentes in Nederland waar subsidies worden verleend bij spouwmuurisolatie. Omdat een goed geïsoleerde muur het verbruik van energie beperkt en de woning duurzamer maakt is spouwmuurisolatie veelal zeer wenselijk. Navraag bij je gemeente zal leren of die subsidie in je gemeente beschikbaar is. Ook bij spouwmuurisolatie geldt dat de lopende regeling die het BTW tarief op de arbeidsuren verlaagt van 21% naar 9% nog van kracht is. Deze regeling kan ook gelden voor materiaalkosten als de materiaalkosten minder dan de helft van de loonkosten zijn. Deze subsidies voor spouwmuurisolatie zijn alleen van kracht bij huizen ouder dan 2 jaar.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Comfortabel wonen met spouwmuurisolatie

Een goed geïsoleerde woning geeft je een groot wooncomfort. Want wonen in een comfortabel huis is een genot waar we allemaal naar streven. Dat genot wordt in hoge mate bepaald door de mate waarin je je lekker voelt in je huis. Een aangename omgeving met een aangename temperatuur brengt je tot rust. Met geïsoleerde muren door middel van spouwmuurisolatie krijg je dat extra comfort dat je zoekt.

Het isoleren van de spouwmuur

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat er op een simpele wijze isolatiemateriaal in de spouwmuur kan worden aangebracht. Door het boren van kleine gaatjes in de muur kunnen de materialen in de spouwmuur worden gespoten. De spouw is een soort open ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal kun je voorkomen dat je woning warmte verliest.

Kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie zijn relatief laag. Door de simpele toepassing en door de simpele afwerking zijn deze werkzaamheden snel uit te voeren. Er zijn een aantal richtprijzen op basis waarvan je een idee hebt wat spouwmuur isolatie voor je huis kost. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs kunnen laten wijzigen. Maar over het algemeen kun je uitgaan van onderstaande tabel wat betreft de prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief het uurloon, de BTW en het materiaal.

Kostprijs spouwmuurisolatie
  gemiddeld                     kosten spouwmuur isolatie
soort woning oppervlak van tot
vrijstaande woning 160 2250 euro 2450 euro
2 onder 1 kap 115 1475 euro 1775 euro
hoekwoning 70 1150 euro 1450 euro
tussenwoning 75 900 euro 1050 euro
appartement 30 600 euro 800 euro

Of je in aanmerking kunt komen voor een subsidie op vloerisolatie moet je bij je gemeente navragen. Er zijn namelijk gemeenten waar een subsidiepot voor deze isolatievorm aanwezig is.

Besparen op energiekosten met spouwmuurisolatie

Als je de muren van je woning hebt geïsoleerd met spouwmuurisolatie dan zul je merken dat je energiekosten drastisch omlaag gaan. Omdat de warmte veel meer in je woning aanwezig blijft hoef je veel minder te stoken voor een aangename temperatuur. De besparing op je energiekosten zorgen er ook voor dat je de investering op spouwmuurisolatie snel kunt terug verdienen. Het is daarom ook zeer de moeite waard om een aantal offertes aan te vragen.

Bekijk ook: muren stukadoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws