Je eigen woning is een waardevol bezit. Veel woningbezitters moeten hard werken om ervoor te zorgen dat hun huis de tand des tijds goed doorstaat. De weersomstandigheden zijn behoorlijk aan het veranderen en daar pluk jij de wrange vruchten van. Buiten wordt het in de wintermaanden steeds kouder en in de zomermaanden steeds wat kouder. Dit zorgt ervoor dat jij iedere winter meer aardgas moet verstoken om het binnenshuis aangenaam warm te houden. Daarnaast is het in de zomermaanden onaangenaam warm binnenshuis doordat de warmte van de zon door je ramen heen trekt. Gevolg is dat je in de zomer tijdens een hittegolf met je ramen en gordijnen gesloten zit te wachten tot het weer wat afkoelt. Er is een manier om met dit ongemak af te rekenen. We hebben het over de aanschaf van nieuw glas.
Wat voor nieuw glas kan je laten zetten
Vroeger kende je twee soorten glas; je had enkel glas en dubbel glas. Het enkele glas was de soort die in de meeste kozijnen zat. Het is eenvoudig te plaatsen, licht van gewicht en bovendien goedkoop in de aanschaf. Het dubbele glas was eigenlijk qua materiaal gelijk aan het enkele glas, alleen zaten er twee ramen met een tussenruimte in de sponning. Tegenwoordig kan je kiezen voor veel meer soorten glas. Zo heb je HR glas, ook wel bekend als het ouderwetse dubbelglas. Daarnaast hebt je HR +, HR++ en HR+++ glas. Deze soorten hebben ieder hun eigen isolerende werking. Ze laten allemaal een beetje minder warmte door naar buiten en minder kou of warmte door naar binnen. De diverse soorten dubbelglas hebben hun eigen isolerende waarde. Zo heeft HR glas een U waarde van 1,7. HR+ glas heeft een U waarde van 1,3 tot 1,6. HR++ glas heeft een U waarde van 1,2 en HR+++ glas heeft een U waarde van 0,5 tot 0,9. De prijzen variëren uiteraard ook. Je koopt HR glas vanaf 60 euro per vierkante meter, maar HR+++ glas kost al snel 100 euro per vierkante meter. Wanneer je alle ramen van je huis wil laten vervangen ben je dan ook een behoorlijk bedrag kwijt.
Hoeveel kost het zetten van glas
Wanneer je nieuw glas wil gaan kopen zijn veel mensen in de veronderstelling dat je dan ook gelijk nieuwe kozijnen moet aanschaffen. Dit is echter niet waar. Op het moment dat jouw oude kozijnen nog in prima staat zijn kan je volstaan met het laten verwijderen van enkel glas en het laten zetten van dubbel glas. Over het algemeen betaal jij een vast uurloon aan de glaszetter op het moment dat je alleen het glas laat vervangen. Dat uurloon bedraagt tussen de 30 en 40 euro per uur. Hoe groter de ramen zijn die je laat vervangen, hoe meer uren de glaszetter zal moeten maken. Hoeveel kosten er nog bij komen is ook afhankelijk van de afmeting van je ramen. Een groot raam heeft meer extra materiaal nodig om het glas vast te zetten dan een klein raam. Ook zal de glaszetter in het geval van meerdere grote ramen waarschijnlijk behoefte aan een collega om hem te assisteren. Ook deze collega moet jij dan per uur inhuren. Het uurloon van de glaszetter wat we je zojuist noemden is exclusief BTW. Die kosten komen er dus nog bovenop.
Kan jij subsidie krijgen op het zetten van glas
Wanneer je glas laat zetten kom je voor een behoorlijk kostenplaatje te staan. Dit is dan ook gelijk de belangrijkste reden waarom veel mensen deze klus nog maar even uitstellen. Het goede nieuws voor jou is in dit geval dat je subsidie kan krijgen op het laten zetten van nieuw glas. Die subsidie bestaat uit twee delen die we voor je uiteen zullen zetten. Je kan gebruik maken van de SEEW regeling en de regeling verlaagd BTW tarief.
SEEW regeling bij het zetten van glas
De SEEW regeling is een regeling waarbij jij subsidie krijgt op de aanschaf van isolatieglas. Wanneer jij isolatieglas koopt in combinatie met nog een andere isolatievorm zoals gevelisolatie of dakisolatie heb je recht op subsidie. Wanneer het isolatieglas onderdeel uitmaakt van een pakket wat het meest uitgebreide isolerende resultaat biedt kan jouw voordeel oplopen tot wel 4000 euro.
Verlaagd BTW tarief
De kosten van het daadwerkelijke plaatsen van de ramen, het uurtarief van 30 a 40 euro, wordt extra belast met BTW. Normaliter zou je het hoge BTW tarief van 21 procent moeten betalen. Wanneer je echter isolatieglas laat plaatsen mag je profiteren van een overheidssubsidie. Je betaalt in dat geval aan de glaszetter het lage BTW tarief van 9%. Dit spaart toch een behoorlijk bedrag op de totale rekening.
Offertes opvragen
Wanneer jij nieuw glas gaat kopen is het fijn om daar niet de hoofdprijs voor te hoeven betalen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent. Het vergelijken van offertes loont dus absoluut.
Dag
We hebben interesse in glasisolatie woning Holten verkregen via erfrecht.