Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen wintermaanden waren bar en boos. Je hebt behoorlijk wat kou te verduren gehad, en de gevolgen daarvan zal je over een poos gaan terug zien in de afrekening van je energiebedrijf. Veel woningbezitters wachten de jaarafrekening van hun energiebedrijf maar niet af. Ze gaan voor die tijd over tot isolerende maatregelen om het energieverbruik en het warmteverlies van hun woning tegen te gaan. De redenen om te isoleren zijn legio, maar er is ook iets wat veel mensen tegenhoudt om hun woning echt grondig te laten isoleren; het kostenplaatje. Wanneer je een aantal isolerende maatregelen wil laten uitvoeren aan je huis zal je eraan moeten geloven dat je er een behoorlijk bedrag voor moet neerleggen. Uiteindelijk verdien je dit bedrag in een paar jaar weer terug, maar op het moment van het betalen van de factuur zelf is het even een behoorlijke investering die je doet.

Welke subsidie geeft de overheid jou op energiebesparende maatregelen

De overheid dringt bij woningbezitters steeds harder aan op het isoleren van de woning. Dat is niet zo heel vreemd, want de Europese Unie heeft vastgesteld dat de CO2 uitstoot van huishoudens drastisch moet worden teruggedrongen. Om dit te bewerkstelligen heeft de overheid een aandeel. Ze laten daarom windmolenparken bouwen die voor groene energie moeten zorgen. De woningbezitters zullen echter ook hun steentje moeten bijdragen in dit grote geheel. Daarom doet de Nederlandse overheid van alles om woningbezitters een duwtje in de rug te geven. De overheid geeft woningbezitters een aantal subsidies wanneer ze energie bespaar maatregelen laten uitvoeren aan hun huis. We hebben de subsidies voor je op een rijtje gezet.

  • Subsidie bij minimaal twee isolerende maatregelen. Op het moment dat jij je woning gaat isoleren bespaar je energie. Isolatie is echter een redelijk kostbaar iets. De overheid geeft daarom een subsidie wanneer jij als woningeigenaar minimaal twee isolerende maatregelen tegelijk laat uitvoeren. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dakisolatie en dat combineren met gevelisolatie. Je energieverbruik wordt drastisch teruggeschroefd en daarmee de CO2 uitstoot van jouw huis. De subsidie die je naderhand mag verrekenen met het door jou betaalde bedrag zorgt ervoor dat de investering wat minder hoog is.
  • Laag BTW tarief. Op het moment dat jij isolerende of energiebesparende maatregelen laat treffen bij jouw huis zal je de diensten van een isolatiebedrijf moeten inhuren. Hierdoor krijg je te maken met arbeidsloon. Over dat arbeidsloon moet doorgaans een percentage van 21 procent worden betaald aan BTW. De overheid voorziet echter in een subsidie waardoor jij over dit arbeidsloon slechts het lage BTW tarief van 9% hoeft te betalen. Deze subsidie hoef je niet aan te vragen. Het bedrijf wat de isolerende of energiebesparende maatregelen treft bij jou thuis brengt dit lage BTW tarief meteen in rekening.
  • De energiebespaarlening. Niet iedereen zal zomaar het geld voor handen hebben om isolerende of energie besparende maatregelen te laten treffen bij zijn of haar huis. Om jou tegemoet te komen in deze situatie kan je een lening afsluiten waardoor jij energie besparende maatregelen kan laten uitvoeren. Je kan een lening afsluiten als particuliere woningbezitter, maar ook een VVE kan een dergelijke lening aanvragen. Je kan meerdere zaken bekostigen met een energiebespaarlening. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.- Gevelisolatie. Hieronder kan worden verstaan spouwmuurisolatie, maar ook isolatie aan de buitenzijde of binnenzijde van de muur.
    – Dakisolatie. Deze isolatie kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van een dak worden geplaatst, afhankelijk van het type dak.
    – Vloerisolatie
    – HR++ glas, ook wel bekend als dubbel glas. Dit kan ook in combinatie met nieuwe kozijnen worden geplaatst. De nieuwe kozijnen vallen echter niet onder de energiebespaarlening.
    – Warmtepomp. Deze warmtepomp kan voor warm tapwater, warm cv water of beiden worden gebruikt.
    – Hoogrendementsketel
    – Zonnepanelen.

De energiebespaarlening moet worden terugbetaald over een periode van 7 tot 15 jaar. Voor een energiebespaarlening met een looptijd van 7 jaar moet je 2,2 procent rente betalen. Voor een lening met een looptijd van 10 jaar betaal je 2,5 procent renten en bij een lening met een looptijd van 15 jaar betaal je 2,9 procent rente.

  • Subsidie van de lokale overheid. We hadden het nu over subsidies die door de landelijke overheid worden verstrekt. Er is echter ook de mogelijkheid van subsidie door de lokale overheid. Deze subsidie is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Wanneer je kijkt op de website van jouw gemeente kan je zien voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Vraag offertes op

De snelste manier van besparen op isolatie en energie bespaar maatregelen is het opvragen van offertes. Dat doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Met één muisklik vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent en is dus absoluut de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stand van zaken ISDE budget 2024 (maart)

maart 8, 2024

In maart is de subsidiepot geüpdatet tot en met eind januari Ben

Boeren blij met stimulering van biobased isolatiematerialen

februari 23, 2024

In Nederland zien boeren een veelbelovende kans om extra inkomsten te genereren,

De gezondheidsvoordelen van woningisolatie

februari 19, 2024

Stel je eens voor dat je in een huis woont waar de