Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen winter was ijzig koud. Deze extreme koude was het regelrechte gevolg van de opwarming van de aarde, waar momenteel enorm veel om te doen is. Jij zat waarschijnlijk net zoals de meeste mensen binnen bij de kachel terwijl je naar je favoriete series op tv keek. Laten we even eerlijk zijn; jij bent nu eenmaal niet berekend op zoveel kou. Je huis is ook niet gebouwd op het klimaat waar we nu op af stevenen. Veel delen aan de buitenkant van je huis rotten weg en beginnen het te begeven. Jouw kozijnen zijn daar een voorbeeld van. Wanneer jij je kozijnen gaat schilderen is de kans groot dat je houtrot aantreft. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun oude kozijnen te laten vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Wanneer je een offerte laat opstellen kom je er al snel achter dat dit een prijzige aanschaf is.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Nieuwe ramen kopen; sta je alleen voor de kosten

Op het moment dat jij nieuwe ramen wil gaan kopen is het wel zo fijn wanneer je een steuntje in de rug hebt. Nieuwe kozijnen kopen is vaak één deel van jouw wens, maar er moet ook nieuw glas in. Dat glas is wel wat anders dan een tiental jaren geleden. Kocht je vroeger nog enkel glas voor in je ramen, tegenwoordig kan je voornamelijk isolatieglas kopen. Op het moment dat je het woord isolatieglas hoort wordt automatisch de indruk gewekt bij jou dat je wel eens een subsidie zou kunnen krijgen bij de aanschaf. Die indruk is juist, ten dele. Je kan inderdaad subsidie krijgen wanneer je ramen gaat kopen maar die subsidie geldt alleen maar in bepaalde gevallen. Jij houdt van duidelijkheid en daarom zijn wij gaan rondkijken in de wereld die subsidie heet. Wij hebben voor jou uitgezocht of jij recht hebt op subsidie bij de aanschaf van nieuwe ramen en welke subsidie dat dan is.

Wanneer heb jij recht op subsidie

Wanneer jij nieuwe ramen gaat kopen heb je in een bepaald aantal situaties recht op subsidie. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan extra isolerend glas. Gewoon dubbel glas heeft wel een isolerende werking, maar deze is niet intensief genoeg om voor subsidie in aanmerking te komen. Wanneer je HR+++ glas koopt, de duurste glasvariant, koop je in feite glas wat uit 3 lagen bestaat. Tussen deze lagen zit ook nog een laagje metaal waardoor het glas niet alleen steviger wordt, maar ook een betere isolerende werking heeft. Glas wat in de HR+++ categorie valt heeft een U waarde van maximaal 1,5. Dit wil zeggen dat er nog maar een minimum aan warmte kan ontsnappen vanuit je huis. Alle dubbelglas soorten die een U waarde  boven 1,5 hebben komen niet voor subsidie in aanmerking. Je betaalt voor dit glas wel een lagere prijs, maar subsidie mag je dan niet meer aftrekken.
Op het moment dat jij kozijnen gaat aanschaffen wordt het nog eens een ander verhaal. Kozijnen zijn er ook in diverse soorten en maten. Je hebt de standaard houten kozijnen, kunststof kozijnen of aluminium kozijnen. Daarnaast heb je kozijnen die zodanig zijn gefabriceerd dat er een extra isolerende werking van uit gaat. De normale standaard kozijnen zullen niet in aanmerking komen voor subsidie. De kozijnen  die extra isolerend zijn daarentegen komen wel in aanmerking voor subsidie. Om in aanmerking te komen voor één van deze subsidies moet je echter nog aan een voorwaarde voldoen.

SEEW; de stimuleringsregel energiebesparing eigen woning

Isolatieglas of isolatie kozijnen komen alleen in aanmerking voor subsidie wanneer jij ze aanschaft in combinatie met nog een andere isolerende maatregel. Een maatregel die jij onlangs hebt laten aanbrengen in je huis telt in dit geval niet mee. Je moet echt op één moment minimaal twee isolerende maatregelen tegelijk treffen. Ramen en kozijnen zijn dus één maatregel; je zal nog een isolatievorm tegelijk moeten laten aanbrengen om subsidie te krijgen. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan extra vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Je kan ook nog kiezen voor het zogeheten maximale pakket aan isolerende voorzieningen. In dat geval kan je wel tot 4000 euro aan subsidie van de overheid krijgen. De SEEW regeling zal je zelf moeten aanvragen bij de overheid.

Verlaagd BTW tarief

Op het moment dat jij ramen gaat aanschaffen moeten deze ook nog geplaatst worden. Dit stelt jou voor nog meer kosten; de montagekosten. Gelukkig kan jij – wanneer je isolerend glas hebt gekocht – genieten van een subsidie op de montagekosten. Je betaalt in dat geval over de montage van het isolatieglas het lage BTW tarief van 9%. Dit levert je een behoorlijke bezuiniging op ten opzichte van het hoge BTW tarief van 21 procent, zeker wanneer je bedenkt dat de helft van de kosten van nieuwe kozijnen bestaat uit arbeidsloon.

Offertes

Wanneer jij zeker wil weten dat je niet teveel betaalt voor je nieuwe ramen kan je uiteraard offertes opvragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent. Het loont dus absoluut om offertes te vergelijken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stand van zaken ISDE budget 2024 (maart)

maart 8, 2024

In maart is de subsidiepot geüpdatet tot en met eind januari Ben

Boeren blij met stimulering van biobased isolatiematerialen

februari 23, 2024

In Nederland zien boeren een veelbelovende kans om extra inkomsten te genereren,

De gezondheidsvoordelen van woningisolatie

februari 19, 2024

Stel je eens voor dat je in een huis woont waar de