Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen winter was het weer goed voelbaar dat ons klimaat aan het veranderen is. Ze zeggen dan wel dat de aarde opwarmt; er zaten een paar langdurige vorstperiodes tussen de afgelopen maanden. In veel huishoudens ging de thermostaat een paar graden lager, en energieleveranciers die slimme thermostaten met een afstandsbediening in hun service pakket hebben zitten begonnen opeens goede zaken te doen. Het energiebedrijf is de partij die echt verdiend heeft aan de afgelopen vorstperiode. Jouw gasverbruik is hoogstwaarschijnlijk enorm gestegen doordat jij je cv ketel extra hard moest laten werken. Op het moment dat jij de energieafrekening op de deurmat krijgt weet je dan ook dat dit het moment is; jij moet je huis snel isoleren voordat er een volgende vorstperiode aan komt.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Waarom veel woningbezitters hun huis (nog) niet isoleren

Iedereen weet dat het goed is om je woning te laten isoleren. De keuze uit isolatie materialen is legio, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niks geschikts kan vinden. Ook hoeft isolatie van je woning niet te betekenen dat er een flinke verbouwing plaats moet vinden in je huis, Een professioneel isolatiebedrijf heeft aan een halve dag werk al genoeg om jouw stookkosten drastisch omlaag te brengen. Er is echter een andere reden waarom woningbezitters nog afwachtend zijn met de isolatie van hun huis. We hebben het in dat geval over het kostenplaatje. Een woning isoleren kost tussen de 800 en 2000 euro, afhankelijk van de soort isolatie die jij wil laten aanbrengen en het woningtype waarin jij woont Dit is een bedrag wat niet iedereen op een bankrekening heeft staan. Vanwege het kostenplaatje wordt de isolatie van de woning dan maar weer met een jaar uitgesteld.

Je staat niet alleen voor de kosten van woningisolatie

Woningisolatie is geen uitgave, dat willen we graag benadrukken. Het is een investering die je doet, want vanaf het moment dat jouw woning is geïsoleerd ga jij stukken minder uitgeven aan je stookkosten. Je verdient het prijskaartje van woningisolatie dus in een jaar of 6 weer terug.De Nederlandse regering heeft de opdracht gekregen vanuit de Europese Unie om de CO2 uitstoot drastisch terug te dringen. Die doet de regering door te investeren in groene energie, maar ze doen meer om te zorgen dat de CO2 uitstoot afneemt. Op energiebesparende maatregelen bij particulieren en Verenigingen Van Eigenaren wordt een subsidie gegeven. Deze subsidie wordt verleend bij bepaalde isolerende maatregelen en onder bepaalde voorwaarden.

De lokale gemeente verleent ook subsidie

De Nederlandse overheid heeft bepaalde verantwoordelijkheden op het gebied van het stimuleren van isolerende werkzaamheden overgedragen aan de lokale gemeenten. Dit heeft tot gevolg dat niet alleen de Nederlandse regering een subsidie geeft op isolatie, maar de gemeente waarin jij woont hoogstwaarschijnlijk ook. Feit is dat hier niet al teveel ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Vaak zie je in een plaatselijke krant een keer of een paar keer een advertentie staan waarin dit wordt aangegeven maar daar blijft het dan ook bij. Ga jij je woning isoleren, dan zal je dus zelf moeten kijken of jouw lokale gemeente subsidie verleent.

Zo’n subsidiepotje kan behoorlijk oplopen. Jij krijgt bij bepaalde isolerende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld dakisolatie of gevelisolatie een behoorlijk bedrag van je factuur terug in de vorm van subsidie. Ook het afnemen van een isolatie-advies bij een erkend adviesbureau valt in veel gevallen onder deze subsidie. De gemeente kan jou daarom tegemoet komen in de kosten van isolatie met een bedrag wat ligt tussen 100 en 1000 euro. Dat is een leuk duwtje in de rug voor jou om toch over te gaan tot woningisolatie.

Van tijd tot tijd zijn er regionale subsidies beschikbaar. Hieronder is een snelle opsomming van de verschillende regelingen die je op overheidswebsites kunt tegenkomen (bekijk de website van jouw gemeente en/of provincie voor de laatste informatie):

 • Deventer: Woningabonnement (pilot 20 woningen succesvol)
 • Hoorn: Subsidie voor energiebesparende maatregelen
 • Huizen: Energiesubsidie
 • Naarden: Energiesubsidie
 • Noord-Beveland: Subsidieregeling Duurzaam Bouwen
 • Tytsjerksteradiel: Energiesubsidie
 • Veldhoven: Duurzame Energievoorziening
 • Wageningen: Wageningen Klimaat Neutraal
 • Zaanstad: Zonnig Zaanstad
 • Provincie Overijssel: Woningabonnement
 • Provincie Limburg: De Limburgse Energie Subsidie
 • Provincie Noord-Brabant: Brabant Bespaart
 • Provincie Utrecht: Actie We Willen Niet Stoken
 • Groningen: Subsidie groene daken
 • Rotterdam: Subsidie groene daken
 • Gemert en Bakel: Millennium gemeente
 • en 100+ andere gemeenten en enkele andere provincies

Let er wel op dat sommige regelingen niet meer beschikbaar kunnen zijn. Het beste kun je daarom bij je gemeente of provincie informeren naar alle mogelijkheden.

Waar vind jij informatie over gemeentelijke subsidie

Op de website van jouw plaatselijke gemeente vind je informatie over subsidie die eventueel wordt verstrekt bij isolatie. Ook het pakket van eisen wat de gemeente daaraan stelt wordt nader toegelicht. Op die manier kan jij via het internet kijken hoeveel jij gaat besparen. Een andere manier om informatie te krijgen over gemeente subsidie is door een lokale isolatie-expert in te schakelen. Deze zal doorgaans volledig op de hoogte zijn van de subsidies die worden gegeven in het geval van subsidie. De lokale isolatie-expert is ook in staat om deze subsidies voor jou aan te vragen wanneer deze situatie op jou van toepassing is. Het heeft dus nogal wat voordelen om een isolatie bedrijf uit je eigen woonplaats aan het werk te zetten.

Offertes opvragen

Jij betaalt uiteraard niet graag de hoofdprijs voor de isolatie van jouw woning. Wanneer jij zeker wil weten dat je niet teveel betaalt is het goed om offertes op te vragen bij lokale isolatiebedrijven. Met één muisklik op onderstaande button ontvang jij vrijblijvend meerdere offertes die je kan vergelijken. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws