Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
subsidie isolatie

Ons klimaat is aan het veranderen. Wie een paar winters en zomers heeft meegemaakt kan daar over meepraten. De winters zijn bij vlagen ijzig koud. Bij temperaturen zoals ons land ze in geen jaren meer heeft meegemaakt is het niet te doen om buiten te zijn. De zomers daarentegen bevatten doorgaans minimaal één tot twee hittegolven. Deze extreme weersveranderingen zijn het rechtstreekse gevolg van de opwarming van de aarde. Mede hierdoor is het zowel buitenshuis als binnenshuis onaangenaam warm in de zomer en eveneens onaantrekkelijk koud in de winter. Het is dus zaak dat jij gaat kijken waar de warmte die je met je cv ketel opwekt naartoe vertrekt. De oplossing ligt voor de hand. Veel warmte die jij binnenshuis genereert met je radiatoren verdwijnt door de ramen. Dit is zeker van toepassing wanneer jouw woning al wat ouder is.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Waarom iedereen eigenlijk dubbel glas zou moeten nemen

Veel mensen laten dubbel glas plaatsen op het moment waarop ze hun huis laten voorzien van nieuwe kozijnen. Ze zijn in de veronderstelling dat je in bestaande kunststof kozijnen geen dubbel glas kan laten zetten. Zolang hun oude kozijnen nog goed zijn blijft er dus enkel glas in je ramen zitten. Wanneer het buiten heel koud is voel je dat de warmte van binnenuit naar buiten trekt door je ramen en door de kieren naast je ramen. Jij stookt dus heel kostbaar je huis, terwijl je feitelijk voor de vogeltjes stookt.

In de zomermaanden is er nog iets te voelen. De warmte die jij het liefste buitenshuis houdt tijdens een hittegolf komt door jouw ramen heen je huis in. Daardoor zit je de hele zomer met je gordijnen dicht in een donkere huiskamer omdat het anders qua temperatuur niet te houden is. Die warmte die naar buiten trekt in de winter en de warmte die naar binnen trekt in de zomer zou je het liefste willen voorkomen. Veel mensen kiezen dan ook voor dubbel glas vanwege hun wooncomfort.

Waarom zou je wachten net het nemen van dubbel glas

Je kan natuurlijk wachten met het nemen van dubbel glas tot je nieuwe kozijnen gaat bestellen voor je huis, maar dat is absoluut niet nodig. Ook in bestaande houten kozijnen kan je prima dubbel glas laten plaatsen. In dat geval huur je een glaszetter in die in eerste instantie de ramen komt inmeten waar het dubbele glas in moet komen. Je bent dan aanmerkelijk minder kwijt dan in het geval dat je nieuwe kozijnen in combinatie met dubbel glas laat plaatsen.
De kostprijs van dubbel glas is in dat geval nog het laatste obstakel wat moet worden genomen. Je zal diep in de buidel moeten tasten wanneer je dubbel glas laat plaatsen. Omdat dubbel glas echter een hoge isolerende waarde heeft geeft de overheid subsidie wanneer jij het laat plaatsen in je woning. Aan die subsidie zitten een paar voorwaarden vast. Die hebben we voor je uitgezocht.
Subsidie bij twee of meer isolerende maatregelen in één keer
De Nederlandse overheid geeft een subsidie, beter bekend als de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning, oftewel de SEEW. Deze subsidie houdt in dat jij recht hebt op een tegemoetkoming in de kosten van isolerende maatregelen wanneer jij twee of meer isolerende maatregelen tegelijk laat uitvoeren. Onder deze maatregel vallen een aantal soorten isolatie die te maken hebben met vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Ook isolatiedeuren en isolatiekozijnen vallen onder deze maat regel. Op die manier kan je dus jouw woning laten voorzien van dubbel glas en eventueel ook isolatiekozijnen of isolatiedeuren terwijl je een deel van de kosten terug krijgt van de overheid. Je krijgt deze subsidie alleen wanneer je samen met het plaatsen van dubbel glas of isolatiekozijnen ook nog een andere isolatiemaatregel laat treffen bij jou thuis.

Laag BTW tarief

Wanneer jij kiest voor de aanschaf van dubbel glas zal je dit hoogstwaarschijnlijk laten zetten. Je kan wel zelf met ramen aan de slag gaan, maar het zetten van glas is een vak apart wat je maar het beste aan de vakman kan overlaten. Dat inhuren van een vakman houdt wel in dat je arbeidsloon moet betalen voor het zetten van het isolatieglas. Over dat arbeidsloon betaal je dan ook nog eens BTW. Normaliter is het BTW tarief 21 procent wat ervoor zorgt dat je behoorlijk wat meer kwijt bent aan de glaszetter. De overheid heeft bepaald dat een glaszetter het lage BTW tarief van 9% mag hanteren wanneer hij zijn diensten aan jou levert. Hierdoor ben jij aanzienlijk minder kwijt dan wanneer je tegen het oude hoge BTW tarief ramen zou laten zetten.

Offertes opvragen

Dubbel glas nemen is een kostbare investering. Het loont dan ook absoluut om eerst offertes op te vragen voordat je het dubbele glas bestelt. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel zou zomaar kunnen oplopen tot 40 procent en het is dus zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws