Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Energiebespaarmaatregelen isolatie subsidie

subsidie isolatieDe aarde is aan het opwarmen. Dat is het gevolg van de CO2 uitstoot van onze huishoudens. Eigenlijk mag je wel spreken van een negatieve neergaande spiraal. In de wintermaanden is het namelijk ijzig koud. Hierdoor ga jij automatisch je thermostaat omhoog draaien. Gemiddeld staat in ons land de thermostaat op 21,5 graden en dan nog is het binnenshuis vaak warme truien dag. Onder een dekentje zit je op de bank naar je favoriete series te kijken omdat het anders absoluut te koud aanvoelt binnenshuis. Veel warmte die jij opwekt met je cv installatie vertrekt weer net zo snel door je gevel, vloer en dak heen waardoor je het koud blijft hebben. Je zet de kachel nog wat langer aan om het warm te krijgen. De cirkel is rond. Het klimaat verandert door onze hoge CO2 uitstoot en in reactie zorg jij ervoor dat jouw huis een nog hogere CO2 uitstoot heeft.

 

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Wat weerhoudt jou om je huis te isoleren

Eigenlijk weet iedere woningbezitter dat het heel belangrijk is om in een goed geïsoleerd huis te wonen. Een woning die goed geïsoleerd is zal minder warmte van binnenuit laten ontsnappen naar buiten. Daarnaast komt overmatige warmte in de zomermaanden niet door de muren en het dak naar binnen toe waardoor er als het ware een soort thermische schil rondom jouw woning ontstaat. Je woning laat je dus isoleren om meerdere redenen. De belangrijkste reden is uiteraard jouw portemonnee. Jij hoeft minder te stoken om het binnenshuis behaaglijk warm te hebben. Doordat jij minder warmte verliest hoef je minder aardgas te verbruiken om in een warm huis te wonen. Daarnaast isoleer je een woning ook voor je eigen wooncomfort. Een heerlijk warm huis in de winter en een koel huis in de zomer wil iedereen wel. Wat weerhoudt woningbezitters dan om hun woning te laten isoleren? Het antwoord is duidelijk. Het totale prijskaartje van isolatie is redelijk hoog. Je betaalt niet alleen voor de isolatiematerialen maar ook voor het arbeidsloon van het isolatiebedrijf wat de isolatie uitvoert. Dat prijskaartje van het isolatiebedrijf wordt bepaald door een aantal factoren. Die factoren hebben we voor je op een rijtje gezet.

Betaal niet teveel aan het isolatiebedrijf

Veel mensen huren een willekeurig isolatiebedrijf in voor het uitvoeren van de isolerende werkzaamheden. Op het internet wordt er gegooid met een prijs die jou wel aantrekkelijk in de oren klinkt. Wanneer de uiteindelijke rekening dan komt valt dat toch behoorlijk tegen. De reden hiervan is dat isolatiebedrijven altijd voorrijkosten berekenen. Een deel van die voorrijkosten bestaat uit het aantal afgelegde kilometers voordat de medewerker bij jouw huis was. Het is dan ook altijd een goed idee om te kiezen voor een isolatiebedrijf uit jouw eigen woonplaats. Dit isolatiebedrijf is minder kwijt aan reistijd en zal ook minder reiskosten aan jou in rekening hoeven te brengen.

Het isolatiebedrijf betaalt belasting over de uitgevoerde werkzaamheden

Een isolatiebedrijf moet altijd belasting betalen aan de Belastingdienst over de uitgevoerde werkzaamheden. Deze belasting heet BTW. Het is een belasting die het isolatiebedrijf eerst aan jou berekent en vervolgens doorbetaalt aan de overheid. Het isolatiebedrijf wordt hier dus zelf niets wijzer van; jij betaalt gewoon een stuk aan de overheid voor diensten die je afneemt bij het isolatiebedrijf. Die BTW bedraagt voor arbeidskosten 21 procent.

Wanneer betaal je minder BTW over uitgevoerde isolatiewerkzaamheden

Sinds 2011 heeft de overheid een regeling ingesteld dat jij aan het isolatiebedrijf minder BTW hoeft te betalen over de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden. Je betaalt in dat geval geen 21 procent BTW maar 9 procent BTW. Dit is een maatregel van de overheid om het bedrijfsleven te helpen. Zou dat niet gebeuren, dan gingen veel mensen zelf aan de slag met isolatiemateriaal waarmee ze hun gezondheid nodeloos in gevaar zouden brengen. Bovendien loop je op die manier het risico dat jij niet op een goede manier isoleert waardoor je met koudebruggen in je huis te maken krijgt.

Waar moet je op letten bij de laag BTW subsidie

Het lage BTW percentage geldt alleen over het arbeidsloon bij de isolatiewerkzaamheden zelf. De materiaalkosten van het isolatiebedrijf vallen gewoon onder het hoge BTW tarief van 21 procent. Verder is het goed om niet teveel te betalen aan het arbeidsloon bij isolatie. Om te voorkomen dat je teveel betaalt is het verstandig om offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel op het arbeidsloon kan oplopen tot wel 40 procent. De offertes die jij ontvangt zijn van isolatiebedrijven uit jouw omgeving dus die selectie is alvast voor jou doorlopen.

Gerelateerd btw verlaging:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws