Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een woning kopen is iets wat je niet zomaar doet. Je hebt zo je voorkeuren voor een bepaald type woning voordat je concreet op zoek gaat naar een huis. De ene zal helemaal gaan voor een al wat ouder type woning terwijl de ander een nieuwbouw huis helemaal je van het vindt. Een woning kopen is dus iets waar nogal wat bij komt kijken. Een nieuwe woning voldoet meer aan de moderne eisen van de bewoners dan een oudere woning. Daarnaast telt ook de staat van onderhoud van een huis mee. Een woning die perfect onderhouden is zal meer opbrengen dan een woning die in mindere staat van onderhoudt is. Nog een aspect wat meetelt bij de verkoop en de waarde van een huis is het energielabel.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Wat houdt een energielabel in

Wanneer jij naar de winkel gaat om een elektronisch apparaat te kopen zal daar altijd een energielabel op staan. Zo’n energielabel geeft aan of een apparaat al dan niet zuinig is met energieverbruik. Wanneer jij de keuze hebt uit meerdere vergelijkbare apparaten zal je dan ook waarschijnlijk het apparaat met het aangenaamste energielabel kopen. Bij een elektrisch apparaat is dit label A, A+ of A++. Bij elektronica was dit al jaren verplicht. Sinds 2015 is het echter ook een verplichting bij een huis.
Een huis heeft ook een energielabel. Dit energielabel is gebaseerd op een aantal zaken. Zo wordt er allereerst gekeken naar het bouwjaar van het huis. Een huis dat al wat ouder is heeft doorgaans een hoger energielabel. Er zijn immers maar weinig energiebesparende maatregelen getroffen in een wat ouder huis. Ook de milieu eisen betreffende de CO2 uitstoot waren destijds hoogstwaarschijnlijk nog niet van toepassing. Iedere woning eigenaar heeft een energielabel gekregen voor zijn huis wat in de loop van 2015 is toegestuurd. Dit energielabel komt automatisch in de gegevens van jouw huis te staan zoals ze bekend zijn bij de gemeente en het kadaster. Heb jij een huis met een laag energieverbruik, dan heb je een gunstig energielabel. Label A is het gunstigste, label G is het ongunstigste.

Wist je al dat het beste rendement qua isolatiesoort spouwmuurisolatie is?

Wat doe je als jouw woning een ongunstig energielabel heeft

Woon jij in een al wat ouder huis, dan heeft jouw huis een ongunstig energielabel meegekregen wat bij de verkoop straks wordt meegerekend. Als woningeigenaar kan je wel behoorlijk wat doen om jouw woning aantrekkelijker te maken. Je kan ervoor kiezen om energie besparende maatregelen te treffen in je huis zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak of een extra zuinige cv ketel. Dit zal ervoor zorgen dat jouw woning minder elektriciteit verbruikt dan een andere woning met hetzelfde bouwjaar en dezelfde bouwstijl. Je zou er ook voor kunnen kiezen om jouw woning te laten isoleren waardoor hij een gunstiger energielabel meekrijgt. Een beter energielabel krijgen voor je woning hoeft geen heel kostbare zaak te zijn. Alleen al door het aanbrengen van reflecterend radiatorfolie waardoor de warmte niet door je gevel verdwijnt neemt het energieverbruik van je huis af. Ook een nieuwe cv-installatie die je op een bepaald moment toch moet laten plaatsen kies je uiteraard met een beter energielabel. Hierdoor neemt niet alleen jouw energieverbruik af; de waarde van je huis neemt toe.

Waar haal je het geld vandaan om jouw huis een gunstiger energielabel te bezorgen

De bovengenoemde maatregelen hebben allemaal iets gemeenschappelijk; het gaat je gegarandeerd geld kosten. Gelukkig kan jij deze maatregelen treffen tegen een tarief wat voor jou gunstig is. Hierdoor hoef jij niet je spaargeld aan te spreken om het

energielabel van jouw woning te verbeteren. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

  • Een speciaal krediet bij de gemeente. Veel gemeentes hebben een regeling in het leven geroepen om woningeigenaren te helpen bij het verbeteren van het energielabel van hun huis. Hiervoor kan je een speciaal krediet aanvragen bij de gemeente. Je mag het terugbetalen over een lange looptijd waarbij een aantrekkelijk lage rente wordt berekend. Hierdoor leen jij het geld maar de aflossing is minder kostbaar dan bij een reguliere lening.
  • Een hogere maximale hypotheek bij de koop van een huis. Ga jij een huis kopen, dan mag je maximaal 101 procent van de marktwaarde als hypotheek nemen. Breng jij echter energie besparende maatregelen in je huis aan, dan mag jij tot 13.500 euro toevoegen aan die maximale hypotheek. Je financiert de verbetering van je energielabel dus met je hypotheek. Daardoor betaal je het over een termijn van 30 jaar terug, en de rente die je betaalt over de hypotheek mag je ook nog eens aftrekken van de belasting.

Offertes opvragen

Wil jij energie besparende maatregelen laten aanbrengen bij jouw huis, dan doe je dat het handigste met een professioneel isolatiebedrijf. Je bespaart het snelste op deze werkzaamheden door offertes op te vragen. Dat offertes opvragen doe je eenvoudig met één klik op onderstaande button. Jij krijgt hierdoor vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox die je op je gemak kan vergelijken. Jouw voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 40 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stand van zaken ISDE budget 2024 (maart)

maart 8, 2024

In maart is de subsidiepot geüpdatet tot en met eind januari Ben

Boeren blij met stimulering van biobased isolatiematerialen

februari 23, 2024

In Nederland zien boeren een veelbelovende kans om extra inkomsten te genereren,

De gezondheidsvoordelen van woningisolatie

februari 19, 2024

Stel je eens voor dat je in een huis woont waar de