Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen wintermaanden waren behoorlijk koud. Dit heeft ertoe bijgedragen dat jouw cv installatie waarschijnlijk overuren heeft gedraaid om jouw huis behaaglijk warm te houden. De extreme kou van de afgelopen wintermaanden is het rechtstreekse gevolg van de opwarming van de aarde. Deze opwarming van de aarde en de kou die daaruit voortkwam zorgen ervoor dat jij meer aardgas moet verstoken en dat de CO2 uitstoot van jouw woning behoorlijk is toegenomen. De cirkel is rond; we zijn in een negatieve spiraal beland. We vervuilen het milieu steeds meer om de gevolgen van het slechter wordende milieu op te vangen. Het is, kortom, tijd dat er wat gedaan wordt aan de CO2 uitstoot van jouw huis.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Hoe isolatie de CO2 uitstoot van jouw huis kan verlagen

Om de CO2 uitstoot van je huis te verlagen zal er een aanpassing moeten plaatsvinden in jouw stookgedrag. Daarmee bedoelen we dat jouw cv installatie minder werk hoeft te verrichten om het binnenshuis behaaglijk warm te hebben. Om ervoor te zorgen dat jouw cv installatie minder hard hoeft te werken zal jouw woning de opgewekte warmte beter vast moeten houden. Dit kan je bewerkstelligen door een woning te isoleren. Een moderne nieuwbouwwoning is als volgens het nieuwste bouwbesluit afgeleverd waardoor er al zo min mogelijk warmte verloren gaat. Een woning die al wat ouder is zal behoorlijk wat warmteverlies door een inferieure isolatie hebben. Daar valt dus behoorlijk wat winst te behalen.

Kan iedere woning geïsoleerd worden

In principe kan iedere woning geïsoleerd worden. Er worden geen verplichte eisen gesteld aan de RC waarde van een woning tenzij deze gerenoveerd wordt of gebouwd is na 2012. Het is dus zo dat iedere verandering een verbetering is. Welke isolatiemogelijkheden er zijn zal echter per woning verschillen. We hebben voor jou op een rijtje gezet welke eisen er worden gesteld aan een woning voordat er geïsoleerd kan gaan worden.

  • Is er sprake van een vochtprobleem. Je kan bij een huis al snel zien of er sprake is van een vochtprobleem. Er zitten in dat geval schimmelplekken in de hoeken van de woning en tegen het plafond van een huis aan. Deze schimmelplekken geven aan dat het vocht niet weg kan uit een huis. Op het moment dat je een woning gaat isoleren die een vochtprobleem heeft zal het vocht helemaal niet meer weg kunnen trekken, waardoor het probleem van schimmel alleen nog maar gaat toenemen. Je zal dus eerst de oorzaak van het vochtprobleem moeten aanpakken voordat je gaat isoleren. Vochtvreters plaatsen zal het probleem in eerste instantie oplossen, maar de wortel van het probleem moet ook worden verholpen. Wanneer dit probleem veroorzaakt wordt door optrekkend vocht vanuit de kruipruimte kan daar worden begonnen met isolatie. Het vocht wordt op die manier gestopt en het binnenhuisklimaat zal verbeteren.
  • Is er sprake van een spouwmuur. Je zal niet de eerste woningbezitter zijn die besluit over te gaan op spouwmuurisolatie om er vervolgens tot zijn grote schrik achter te komen dat zijn huis helemaal geen spouwmuur heeft. Veel huizen die al wat ouder zijn hebben een enkele muur zonder holte (spouw) erin. In dat geval zal je moeten overgaan tot een andere vorm van isolatie, bijvoorbeeld vloerisolatie of dakisolatie.
  • Zijn de muurankers stevig genoeg. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met een holte daartussen. Die muren worden bijeen gehouden met muurankers. Muurankers moeten stevig genoeg vast zitten in een spouwmuur wanneer er geïsoleerd gaat worden. Door het opvullen van de spouw komt er immers druk te staan op de binnenmuur en de buitenmuur. Wanneer de muurankers los zitten zal de stabiliteit van de muur in gevaar komen waardoor jouw woning zwakke punten zal gaan vertonen.
  • Ademt de kruipruimte niet via de spouw. Een kruipruimte is een plek onder je huis waar in veel gevallen een laag grondwater blijft staan. Om te voorkomen dat dit vocht daar blijft staan zijn kruipruimtes altijd voor zien van beluchtingsgaten en ventilatiegaten. Op het moment dat een kruipruimte ademt via de spouwmuur, met andere woorden, wanneer de gaten in de spouwmuur dienen voor het laten ademen van de kruipruimte, kan een spouwmuur niet worden geïsoleerd. Een kruipruimte kan op dat moment ook niet worden geïsoleerd omdat het vocht anders niet weg kan en voor een schimmelprobleem in je huis zal gaan zorgen.

Isolatieadvies: vraag offertes op

Op het moment dat jij wil gaan isoleren doe je er goed aan om een isolatieadvies op te vragen. Hier zijn speciale gecertificeerde bureaus voor die de situatie van jouw woning in ogenschouw nemen en met een gedegen advies voor een doeltreffende isolatie komen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen bij zo’n advies. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stand van zaken ISDE budget 2024 (maart)

maart 8, 2024

In maart is de subsidiepot geüpdatet tot en met eind januari Ben

Boeren blij met stimulering van biobased isolatiematerialen

februari 23, 2024

In Nederland zien boeren een veelbelovende kans om extra inkomsten te genereren,

De gezondheidsvoordelen van woningisolatie

februari 19, 2024

Stel je eens voor dat je in een huis woont waar de