Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je bent misschien op zoek naar manieren om je schuur of garage te isoleren omdat je daar bijvoorbeeld je eigen kantoortje of klusruimte hebt. Maar kan je eigenlijk subsidie krijgen voor deze isolatie? Laten we eens kijken naar de regeling genaamd ISDE en wat het betekent voor het isoleren van je schuur of garage.

Wat is de ISDE?

De ISDE staat voor de Investeringssubsidie duurzame energie. Het is een regeling van de Nederlandse overheid die bedoeld is om huiseigenaren te helpen bij het investeren in duurzame energieoplossingen en energiebesparende maatregelen. Dit omvat onder andere het isoleren van woningen om energieverlies te verminderen. Ook kun je subsidie ontvangen voor het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp, aansluiting op het warmtenet en een elektrische kookplaat.

Huidig budget ISDE

Op dit moment is er nog een budget van zo’n 530 miljoen euro beschikbaar van de oorspronkelijke 600 miljoen euro. Dit betekent dat er nog steeds veel geld beschikbaar is voor huiseigenaren die willen investeren in energiebesparende maatregelen. In de eerste twee maanden van 2024 is er zo’n 70 miljoen euro aan subsidie aangevraagd door particulieren. Bekijk hier de huidige stand van zaken van het budget.

Hoe krijg je de subsidie?

Om subsidie te krijgen via de ISDE-regeling voor het isoleren van je woning, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een van die voorwaarden is dat de isolatie plaatsvindt op het huidige oppervlak van je woning. Dit betekent dat als je van plan bent om je woning uit te breiden door bijvoorbeeld een nieuwe verdieping toe te voegen, je geen subsidie krijgt voor het isoleren van deze nieuwe ruimte.

Valkuilen bij woningisolatie

Bij het isoleren van je woning zijn er enkele valkuilen waar je rekening mee moet houden.

  • Goede ventilatie. Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Slechte ventilatie kan leiden tot schimmelvorming en andere gezondheidsproblemen.
  • Voorkom koudebruggen. Daarnaast is het belangrijk om de isolatie op de juiste manier aan te brengen om koudebruggen te voorkomen. Koudebruggen kunnen leiden tot warmteverlies en condensatieproblemen.

Bespaartips bij woningisolatie

Als je van plan bent om je woning te isoleren, zijn er verschillende bespaartips die je kunt overwegen.

  • Hoogwaardige isolatiematerialen. Ten eerste is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige isolatiematerialen om ervoor te zorgen dat je woning goed geïsoleerd is.
  • Kieren en naden. Het is belangrijk om alle kieren en naden goed af te dichten om warmteverlies te voorkomen.
  • Vergeet geen glasisolatie. Het installeren van dubbelglas of zelfs driedubbelglas ramen kan helpen om energie te besparen.
  • Energiezuinige verwarmingssystemen. Het is belangrijk om te investeren in een energiezuinig verwarmings- en koelsysteem om je energieverbruik verder te verminderen.
  • Vergelijk offertes. Zonder te vergelijken kun je nooit de beste deal maken. Vergelijk gratis én vrijblijvend meerdere vakspecialisten en bespaar tot wel 30% op de totale kosten!

Kortom, hoewel de ISDE-regeling huiseigenaren helpt bij het investeren in energiebesparende maatregelen, is het belangrijk om te onthouden dat subsidie alleen beschikbaar is voor isolatie op het huidige oppervlak van je woning. Dit betekent dat je geen subsidie krijgt voor het isoleren van een schuur of garage die niet bij je woning hoort. Echter, met de juiste isolatie en energiebesparende maatregelen kun je nog steeds je energieverbruik verminderen en geld besparen op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws