Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
isolatie

Ook bij dakisolatie kan gebruik worden gemaakt van het toepassen van het lage BTW tarief van 9% in plaats van het hoge BTW tarief van 21% op de kosten van de arbeid die nodig is om een dak te isoleren. Maar voordat je over gaat tot dakisolatie kun je ook advies inwinnen over de juiste vorm waarin dakisolatie voor jouw woning het meeste rendement heeft. Op de kosten voor dat advies kan een subsidie worden verleend. Verder zijn en provincies en gemeenten die nog een extra subsidieregeling kennen voor dakisolatie.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie zijn relatief laag. Door de simpele toepassing en door de simpele afwerking zijn deze werkzaamheden snel uit te voeren. Er zijn een aantal richtprijzen op basis waarvan je een idee hebt wat dakisolatie voor je huis kost. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs kunnen laten wijzigen. Maar over het algemeen kun je uitgaan van onderstaande tabel wat betreft de prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief het uurloon, de BTW en het materiaal.

kosten dakisolatie
soort woning totale kosten voordeel besparing in gas terugverdientijd
woning met zoldervloer 1950 euro 650 euro per jaar 750 m3 3 jaar
woning met plat dak 4000 euro 700 euro per jaar 850 m3 6 jaar
buitenkant schuin dak 4500 euro 650 euro per jaar 1000 m3 7 jaar
binnenkant schuin dak 2500 euro 450 euro per jaar 600 m3 6 jaar

Bron: dakisolatieprijzen.nl

Besparen op energiekosten met dakisolatie

Als je de muren van je woning hebt geïsoleerd met dakisolatie dan zul je merken dat je energiekosten drastisch omlaag gaan. Omdat de warmte veel meer in je woning aanwezig blijft hoef je veel minder te stoken voor een aangename temperatuur. De besparing op je energiekosten zorgen er ook voor dat je de investering op dakisolatie snel kunt terug verdienen. Het is daarom ook zeer de moeite waard om een aantal offertes aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws