Subsidie dakisolatie

Ook bij dakisolatie kan gebruik worden gemaakt van het toepassen van het lage BTW tarief van 9% in plaats van het hoge BTW tarief van 21% op de kosten van de arbeid die nodig is om een dak te isoleren. Maar voordat je over gaat tot dakisolatie kun je ook advies inwinnen over de juiste vorm waarin dakisolatie voor jouw woning het meeste rendement heeft. Op de kosten voor dat advies kan een subsidie worden verleend. Verder zijn en provincies en gemeenten die nog een extra subsidieregeling kennen voor dakisolatie.

Lenen voor dakisolatie

Op basis van de voorwaarden het Nationaal Energie Bespaarfonds kun je kijken of je in aanmerking kunt komen voor een gunstige lening. Die gunstige leningen worden verstrekt aan huiseigenaren die hun woningen voorzien van duurzame energiebesparende maatregelen. Dakisolatie hoort hier ook bij en een dergelijk lening kan dus heel gunstig voor je zijn. Op deze wijze wil de Nederlandse overheid huiseigenaren stimuleren om duurzame investeringen in de woningen te doen.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is dat je over de lening geen afsluitkosten hoeft te betalen. Deze subsidie komt direct aan jezelf ten goede.

Extra hypotheek bij dakisolatie

Er zijn een aantal financieringsinstellingen waar je voor het toepassen van energiebesparende maatregelen aan je woning gebruik kunt maken van een extra hypotheek. Dat zijn hypotheken met gunstige voorwaarden en die kun je beschouwen als een tweede hypotheek. Ook zijn er een aantal gemeentes die subsidies toekennen als je bijvoorbeeld dakisolatie wilt toepassen op je woning. Deze informatie vind je op de internetsites van je gemeente.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie zijn relatief laag. Door de simpele toepassing en door de simpele afwerking zijn deze werkzaamheden snel uit te voeren. Er zijn een aantal richtprijzen op basis waarvan je een idee hebt wat dakisolatie voor je huis kost. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs kunnen laten wijzigen. Maar over het algemeen kun je uitgaan van onderstaande tabel wat betreft de prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief het uurloon, de BTW en het materiaal.

kosten dakisolatie
soort woning totale kosten voordeel besparing in gas terugverdientijd
woning met zoldervloer 1950 euro 650 euro per jaar 750 m3 3 jaar
woning met plat dak 4000 euro 700 euro per jaar 850 m3 6 jaar
buitenkant schuin dak 4500 euro 650 euro per jaar 1000 m3 7 jaar
binnenkant schuin dak 2500 euro 450 euro per jaar 600 m3 6 jaar

Bron: dakisolatieprijzen.nl

Besparen op energiekosten met dakisolatie

Als je de muren van je woning hebt geïsoleerd met dakisolatie dan zul je merken dat je energiekosten drastisch omlaag gaan. Omdat de warmte veel meer in je woning aanwezig blijft hoef je veel minder te stoken voor een aangename temperatuur. De besparing op je energiekosten zorgen er ook voor dat je de investering op dakisolatie snel kunt terug verdienen. Het is daarom ook zeer de moeite waard om een aantal offertes aan te vragen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat verschilt de totale prijs van isolatie per specialist aanzienlijk. Via onze website ontvang je direct een scherpe offerte binnen een werkdag.

Alles over het verlaagd btw-tarief van 21 naar 9%

Je woning verduurzamen is een slim idee, …

subsidie isolatie

Welke subsidies kan ik aanvragen voor isolatie in 2021?

De kosten voor het isoleren van een woning …

Geven gemeentes subsidie op het isoleren van je woning?

Je wilt je woning energiezuiniger maken, …

isolatie

Ontvang je subsidie bij het laten isoleren van je kruipruimte?

In een matig geïsoleerd huis zal veel warmte …

Vloerisolatie kopen: waar moet je op letten?

Je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren …

Alle dakisolatie soorten + prijzen op een rij

Warmte stijgt altijd op naar boven. Als je …