Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Omdat de overheid veel belang heeft bij energiezuinige woningen worden er regelmatig subsidiepotjes vrijgemaakt voor bepaalde projecten. Zo kan er ook in de toekomst een subsidie voor vloerisolatie worden ingevoerd. Een subsidie die nog zeker geldt is het voordeel van het verlaagde BTW tarief. Over de arbeidsuren die worden gemakt voor vloerisolatie wordt dan geen 21% BTW geheven maar slechts 9% BTW. Dat is een voordeel dat je als subsidie kunt beschouwen. Maar als de werkzaamheden voor vloerisolatie worden uitgebreid met andere isolatie werkzaamheden kan het voordeel op basis van deze subsidie nog veel verder oplopen.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Vloerisolatie is comfortabel

Vloerisolatie is zeer prettig en het brengt veel comfort in een huis. Het is toch ook heerlijk om met je blote voeten over een warme vloer te lopen ook al is het nog zo koud buiten. Bovendien is vloerisolatie gunstig voor je energiekosten. Het kan je een aanzienlijke besparing opleveren bij je energiekosten.

Vloerisolatie is energiebesparend

Vanaf 1984 werden steeds meer huizen uitgerust met vloerisolatie. Tot die tijd werd het isoleren van de vloer niet als belangrijk gezien. Sinds de eerste energiecrisis is er meer aandacht voor isoleren gekomen. Zo ook voor het isoleren  van de vloer en van de kruipruimte. Het isoleren van de vloer berekent niets minder dan dat de vloer meestal aan de onderzijde wordt voorzien van een isolerende laag. Deze isolerende laag wordt veelal in de kruipruimte aangebracht. Het voordeel is dan dat de er minder kou vat krijgt op de kruipruimte en dat houdt natuurlijk in dat de vloer in de woning ook warmer blijft.

Vloerisolatie onder bestaande vloer

Een snelle en handige manier van vloerisolatie is het aanbrengen van een isolerende laag onder het bestaande tapijt, laminaat of hout. Uiteraard is dat handig wanneer je toch je vloerbedekking wilt vervangen. Deze methode wordt toegepast bij huizen zonder kruipruimte of een kruipruimte waar geen mogelijkheden zijn om een isolatielaag aan te brengen.

Kosten vloerisolatie

Er zijn een aantal richtprijzen op basis waarvan je een idee hebt wat de vloerisolatie voor je huis kost. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs kunnen laten wijzigen. Dat gaat dan om zaken als slecht bereikbare kruipruimte, de aanwezigheid van veel kabels en leidingen of als er sprake is van veel verschillende delen. Maar over het algemeen kun je uitgaan van onderstaande tabel wat betreft de prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief het uurloon, de BTW en het materiaal.

kosten vloerisolatie
25 m2 30 m2 40 m2 45 m2
1280 euro 1400 euro 1610 euro 1785 euro
50 m2 55 m2 60 m2 > 60 m2
1900 euro 2050 euro 2190 euro 40 euro per m2

Of je in aanmerking kunt komen voor een subsidie op vloerisolatie moet je bij je gemeente navragen. Er zijn namelijk gemeenten waar een subsidiepot voor deze isolatievorm aanwezig is.

Isoleren van de kruipruimte

Naast het isoleren van de vloer, al dan niet door middel van het aanbrengen van isolatiemateriaal op het plafond van de kruipruimte kan het ook verstandig zijn om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Dat kan met behulp van speciale materialen waardoor vocht nog minder kans krijgt in de kruipruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws