Subsidie kozijnen

Het klimaat verandert enorm en daar heeft alles en iedereen behoorlijk wat last van. Jouw woning krijgt het zwaar te verduren door de zware regenval die je tegenwoordig het hele jaar door meemaakt. Een onderdeel van je huis wat extra te lijden heeft onder dit natuurgeweld van buitenaf is het kozijn rondom je ramen. Deze kozijnen zijn gemaakt met een bepaalde levensduur in gedachten. Op het moment dat jouw kozijnen beginnen te rotten is het dan ook zaak dat je nieuwe laat plaatsen om te voorkomen dat er ongelukken ontstaan tijdens een herfststorm. Nieuwe kozijnen zijn dus allang niet meer iets wat je alleen kiest ter verfraaiing van je huis. Je kiest ze ook omdat je wil besparen en er de komende jaren warmpjes bij wil zitten.

subsidie kozijnen

Kan je ook kozijnen met subsidie aanvragen

Op het moment dat jij gaat oriënteren voor de aanschaf van nieuwe kozijnen kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat het een kostbare aangelegenheid is. Je wil nieuwe kozijnen kopen die een lange levensduur hebben, en daarnaast zit je natuurlijk niet te wachten op al teveel onderhoud aan jouw kozijnen. Wanneer je kozijnen gaat aanschaffen zal je dat doorgaans doen in combinatie met de aanschaf van nieuw glas. Isolatieglas heeft ook een kostenplaatje waar veel huizenbezitters van terugschrikken. Al met al is de aanschaf van nieuwe kozijnen met isolatieglas dan ook een behoorlijke kostenpost. Gelukkig is de aanschaf van het isolatieglas een investering. Je verdient deze investering in de komende jaren weer terug doordat je minder aardgas hoeft te verstoken. Hierdoor heb je de investering in isolatieglas met een aantal jaren wel weer terugverdiend. Omdat de overheid enorm aandringt op het treffen van isolerende maatregelen aan je huis ligt het dan ook in de lijn der verwachtingen dat je een subsidie kan aanvragen op nieuwe kozijnen prijzen.

Wanneer vallen kozijnen onder een subsidie maatregel

Op het moment dat jij isolatieglas en kozijnen gaat aanschaffen kom je al snel tot de conclusie dat deze twee posten niet altijd onder een subsidie maatregel vallen. Het isolatieglas valt alleen onder een subsidie maatregel wanneer de U waarde, dus de mate waarin er een isolerende werking uitgaat van het isolatieglas, op maximaal de waarde 1.5 valt. Of isolatieglas deze waarde haalt kan een glasleverancier jou vertellen. Wij kunnen je wel vertellen dat je in dat geval de duurste soort isolatieglas zal moeten afnemen die uit 3 lagen bestaat. De kozijnen zullen niet altijd onder een subsidie maatregel vallen. De meeste kozijnen zijn namelijk alleen functioneel. Er zit niet in alle kozijnen een isolerende werking. Dit houdt in dat alleen kozijnen die isolerend zijn in aanmerking komen voor de subsidie maatregel. Deze isolerende kozijnen zijn verkrijgbaar in hout en kunststof. De leverancier van de kozijnen kan jou precies vertellen welke kozijnen er een isolerende werking hebben en dus in aanmerking komen voor subsidie.

Wat moet je doen om subsidie te krijgen op kozijnen en dubbel glas

Je kan subsidie krijgen op isolerende kozijnen en dubbel glas wanneer je deze producten afneemt voor jouw huis in combinatie met nog een isolerende maatregel. Je kan in dat geval bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie. Welke maatregelen voor jouw huis het meest effectief zijn kan voor jou worden voorgerekend door een isolatie advies bureau. Met de subsidie maatregel SEEW, oftewel de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning, krijg jij een subsidie die afhankelijk is van de isolerende maatregelen die jij laat treffen bij je huis en de kosten die daaraan verbonden zijn. Het energie besparingsadvies wat je bij een gespecialiseerd bureau kan aanvragen valt ook onder een subsidie maatregel. Jij kan op het advies een subsidie krijgen tot wel 150 euro, mits de factuur goed gespecificeerd is, en het een erkend en gecertificeerd adviesbureau is.

Laag BTW tarief

Wanneer jij het isolatieglas en de isolerende kozijnen laat plaatsen krijg je te maken met nog een extra kostenpost die vaak de helft van de totale rekening bestrijkt; het arbeidsloon van het kozijnenbedrijf en de glaszetter. Over dit arbeidsloon wordt een BTW tarief geheven. Het normale BTW tarief bedraagt 21 procent. Omdat het echter om isolerende werkzaamheden gaat zal het bedrijf wat de kozijnen en het isolerende glas levert jou het lage BTW tarief van 9% berekenen over deze werkzaamheden. Hierbij zal goed worden gekeken naar de specifieke posten. Het lage BTW tarief is dan ook alleen van toepassing op het arbeidsloon en niet op de materialen.

Lees ook:

Offertes opvragen

Wanneer jij nieuwe kozijnen gaat aanschaffen ontdek je dat er nogal een prijsverschil zit tussen de diverse leveranciers. Je kan dan ook heel snel besparen op de kosten van je nieuwe kozijnen en isolatieglas door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen tot wel 40 procent. Offertes vergelijken loont dus wel degelijk.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Aangezien het om maatwerk gaat verschilt de totale prijs van isolatie per specialist aanzienlijk. Via onze website ontvang je direct een scherpe offerte binnen een werkdag.

Alles over het verlaagd btw-tarief van 21 naar 9%

Je woning verduurzamen is een slim idee, …

subsidie isolatie

Welke subsidies kan ik aanvragen voor isolatie in 2021?

De kosten voor het isoleren van een woning …

Geven gemeentes subsidie op het isoleren van je woning?

Je wilt je woning energiezuiniger maken, …

isolatie

Ontvang je subsidie bij het laten isoleren van je kruipruimte?

In een matig geïsoleerd huis zal veel warmte …

Vloerisolatie kopen: waar moet je op letten?

Je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren …