Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ons klimaat is aan het veranderen. De aarde warmt zich steeds meer op en de oorzaak hiervan ligt bij ons. De CO2 uitstoot van onze huizen is veel te hoog, en als gevolg daarvan zit er een gat in de ozonlaag waardoor de zomers heter worden, en de winters veranderen in een soort nieuwe IJstijd. De Europese Unie heeft dan ook een verdrag uitgebracht waarin staat dat de Europese Lidstaten, de Landelijke gemeentes en particuliere huishoudens hun verantwoordelijkheid moeten opnemen wanneer het neerkomt op het terugdringen van de CO2 uitstoot.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Minder CO2 uitstoot, maar hoe dan

De koudere winters hebben echter gezorgd voor een neerwaartse spiraal. We stoken veel meer aardgas om het binnenshuis aangenaam warm te krijgen. Daarnaast verdwijnt veel warmte door de ruiten, vloeren, muren en daken naar buiten toe. Het is dus heel lastig om de CO2 uitstoot van je woning terug te dringen wanneer de buitentemperatuur juist vraagt om maatregelen die zorgen voor hogere CO2 uitstoot.

De oplossing voor dit probleem zal je dan ook moeten gaan zoeken in iets anders, namelijk isolerende maatregelen. Deze maatregelen zijn heel specifiek per huis. Jij weet zo niet welke isolatie er voor jouw woning allemaal mogelijk is. Daarnaast weet je ook niet wat de kosten hiervan zullen zijn in jouw situatie en wat de terugverdientijd van een investering is.

Een portaal waar iedereen terecht kan

Deze vraagstukken komen niet alleen voor bij particuliere woningbezitters. Ook de landelijke overheid en de lokale overheid zitten met vragen. Zij moeten zorgen voor het terugdringen van de CO2 uitstoot en bovendien moeten ze ervoor zorgen dat er meer energie op een duurzame manier wordt opgewekt. Het bedrijfsleven in ons land innoveert continu op deze gebieden. Het zou dus niet zo moeilijk moeten zijn om tot een samenwerking te komen tussen particulieren, de landelijke overheid en de plaatselijke overheid.
Het probleem is dat die aanbieders en afnemers elkaar wel moeten weten te vinden. Om dat probleem op te lossen is er een portaal in het leven geroepen waar deze partijen elkaar tegen komen. Alle innovaties op het gebied van isolatie en duurzame energie worden hier genoemd samen met de aanbieders ervan. Dit is iets waar iedereen de vruchten van plukt. De aanbieders krijgen er afnemers bij waardoor ze hun diensten tegen een aantrekkelijker tarief kunnen aanbieden. De afnemers zien wat er te krijgen is als oplossing voor hun probleem en wat de kosten hiervan zijn.

Wat vind je allemaal op Bespaar Lokaal

Op bespaar Lokaal tref je informatie die gerubriceerd is in drie tabbladen. Je treft er informatie die van toepassing is voor particulieren, voor de lokale overheden en voor de bedrijven. Die informatie wordt geboden door de leveranciers van energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Daarnaast wordt er samengewerkt met natuur- en milieufederaties, Uneto VNI, Bouwend Nederland, het ministerie van BZK en OnderhoudNL.

Wat is er te vinden op Bespaar Lokaal voor woningeigenaren

Wanneer jij als woningeigenaar je woning wil gaan isoleren zal je natuurlijk willen weten welke mogelijkheden er voor jou beschikbaar zijn. Daarnaast wil je uiteraard ook weten wie die mogelijkheden voor jou kunnen uitvoeren en wat de kosten daarvan zullen zijn. Dat advies en die aanbieders vind je op Bespaar Lokaal in het tabblad voor woningeigenaren. Niet alleen particuliere woningeigenaren maar ook verhuurders kunnen hier informatie inwinnen en contacten leggen met leveranciers.

Wat is er te vinden op Bespaar Lokaal voor gemeenten

De lokale gemeenten krijgen opdrachten van hogerhand om de CO2 uitstoot terug te brengen, maar ze zitten vol met vragen. Zo is er bijvoorbeeld welk energieverbruik er bij hun gemeente hoort. Welke typen woningen er in hun gemeente staan en hoe zij de lokale bevolking kunnen adviseren en ondersteunen. Alle informatie die voor gemeenten van toepassing is in deze kwestie is te vinden op Bespaar Lokaal. Er kan direct informatie worden opgevraagd bij de leveranciers van energiebesparende maatregelen en bij adviesbureaus.

Wat is er te vinden op Bespaar Lokaal voor bedrijven

De bedrijven zijn uiteraard de laatste post. Zij krijgen de aanvragen binnen van particulieren, woningcorporaties en gemeenten. Ze kunnen op Bespaar Lokaal hun diensten aanbieden waardoor afnemers gemakkelijk contact met de aanbieders kunnen opnemen. Alle zaken die plaatsvinden op het gebied van innovatie kunnen op deze site eveneens worden aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws