Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je een huiseigenaar in het bevingsgebied van Groningen en Noord-Drenthe? Goed nieuws! Het demissionaire kabinet heeft besloten om een flinke som geld, namelijk 1,65 miljard euro, vrij te maken voor de isolatie van woningen in jouw regio. Dit betekent dat je binnenkort kunt profiteren van extra subsidie om je huis beter te isoleren. En weet je wat het beste is? Deze subsidie geldt met terugwerkende kracht vanaf april 2023. Dus als je al isolatiemaatregelen hebt genomen sinds die tijd, kun je misschien ook nog wat geld terugkrijgen!

Waarom extra subsidie?

Nu vraag je je misschien af waarom er speciale aandacht is voor Groningen en Noord-Drenthe. Nou, dat heeft alles te maken met de aardbevingen die daar plaatsvinden als gevolg van gaswinning. Deze aardbevingen kunnen schade aan huizen veroorzaken, en goed geïsoleerde woningen zijn beter bestand tegen deze schade. Daarom is het extra belangrijk om de huizen in dit gebied goed te isoleren, en daar helpt deze subsidie bij.

Hoe werkt de subsidie?

Maar hoe werkt die subsidie nou precies? Nou, laten we eens kijken naar de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Dit is een regeling waarbij je subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je woning. Met deze subsidie kun je een deel van de kosten voor bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal, het vervangen van ramen door isolatieglas, of het isoleren van je vloer terugkrijgen. Omdat het demissionaire kabinet extra geld beschikbaar stelt voor woningen in het bevingsgebied, kun je daar dus meer subsidie krijgen dan huishoudens in andere delen van Nederland.

Maar wacht, er is meer! De subsidie is er niet alleen voor isolatie, maar ook voor bijvoorbeeld zonneboilers en warmtepompen. Dus als je van plan bent om je huis duurzamer te maken, kun je daar ook subsidie voor krijgen.

Waarom isoleren?

Misschien vraag je je af waarom het eigenlijk zo belangrijk is om je huis goed te isoleren. Laten we eens kijken naar wat bespaartips op het gebied van woningisolatie. Ten eerste zorgt goede isolatie ervoor dat de warmte in je huis blijft tijdens de koude wintermaanden. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken om het warm te houden, wat weer goed is voor het milieu én voor je portemonnee. Daarnaast zorgt goede isolatie ervoor dat je huis koeler blijft in de zomer, waardoor je minder behoefte hebt aan airconditioning. Dat scheelt weer in de kosten voor elektriciteit!

Is mijn woning goed geïsoleerd?

Maar hoe weet je nou of je huis goed geïsoleerd is? Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten. Kijk bijvoorbeeld eens naar je ramen en deuren. Voel je tocht langs de kozijnen? Dan is de kans groot dat er lucht naar binnen komt en dat je huis niet goed geïsoleerd is. Ook kun je kijken naar de vloer en het dak. Zijn die goed geïsoleerd? En tot slot kun je kijken naar de energierekening. Als die erg hoog is, kan dat een teken zijn dat je huis niet goed geïsoleerd is en dat er warmte verloren gaat.

Hoe kan ik mijn woning isoleren?

Wat kun je doen om je huis beter te isoleren? Nou, er zijn een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste kun je kijken naar de ramen en deuren. Zijn die niet goed geïsoleerd? Dan kun je overwegen om ze te vervangen door exemplaren met dubbel glas of zelfs triple glas. Dat houdt de warmte beter binnen en zorgt dus voor een lagere energierekening. Ook kun je kijken naar de vloer en het dak. Zijn die niet goed geïsoleerd? Dan kun je daar isolatiemateriaal aanbrengen, bijvoorbeeld glaswol of steenwol. En tot slot kun je kijken naar de muren. Zijn die niet goed geïsoleerd? Dan kun je overwegen om spouwmuurisolatie aan te laten brengen.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om je huis beter te isoleren en daarmee geld te besparen. En met de extra subsidie die beschikbaar is gesteld door het demissionaire kabinet, wordt het alleen maar makkelijker om dat te realiseren. Dus waar wacht je nog op? Vergelijk nu offertes van vakspecialisten bij jou in de buurt en kies de beste deal! Vergelijk vrijblijvend meerdere aanbieders via onze gratis offerteservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws