Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
isolatie

kruipruimte isolatieHet isoleren van je kruipruimte zal niet direct in je opkomen als je het hebt over isolatie van je woning De kruipruimte is ook geen ruimte waar je regelmatig komt. Toch is het vaak wel een ruimte die koud en vochtig is. Het isoleren van deze ruimte zorgt er voor dat er van onder de woning minder koude de woning zal binnenkomen. De vloer zal minder koud aanvoelen en je hoeft minder te stoken om een aangename temperatuur op je benedenverdieping te krijgen.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Vocht en kou in de kruipruimte

Waarschijnlijk is het je wel eens opgevallen dat als je het luik van de kruipruimte opent er een koude lucht vanuit de kruipruimte omhoog komt. Het is vocht en kou dat de kans krijgt zich te nestelen in de kruipruimte. Maar door dat vocht en door die kou ontstaat ook de situatie dat het vocht en de kou optrekt naar de woning. Door dat te bestrijden krijg je minder vocht en meer warmte in je huis.

Isoleren van de kruipruimte

Door het goed isoleren van de kruipruimte bestrijd in grote mate het ontstaan van vocht en kou in de kruipruimte. De vraag is wat de beste wijze is om je kruipruimte te isoleren. Allereerst is het van belang in hoeverre de kruipruimte bereikbaar is. Er moet wel voldoende ruimte zijn om er te kunnen werken ook al is dat liggend. Het aanbrengen van de isolerende materialen moet secuur gebeuren en uiteraard ga je er van uit dat ze ook een heel lange tijd goed bevestigd blijven.

Werken met schuim als isolatie in de kruipruimte

Mocht je in een situatie verkeren dat je kruipruimte laag is en dat het aanbrengen van platen niet echt gemakkelijk is dan kun je overwegen om te gaan werken met schuimmaterialen. De bekendste is het PUR schuim. PUR is een afkorting voor polyurethaan. Polyurethaan is een bijzondere stof die op verschillende gebieden wordt toegepast. Het is een middel dat in een harde vorm veelvuldig wordt toegepast in de auto-industrie. De autolakken, de bumpers en de rubbers waarin de ruiten zitten zijn allemaal geproduceerd op basis van polyurethaan. In een schuimvorm kennen we polyurethaan als PUR. PUR schuim wordt min of meer vloeibaar aangebracht en doordat het vloeibaar is dringt het in alle hoeken en gaten. Na een aantal minuten wordt het schuim echter hard. Doordat het schuim in alle hoeken en gaten is getrokken zal het dus ook alle naden en kieren afdichten. Het is een gemakkelijk aan te brengen product dat zeker voor isolatie van de kruipruimte zeer geschikt is.

Kosten kruipruimte isolatie

Er zijn een aantal richtprijzen op basis waarvan je een idee hebt wat de kruipruimte isolatie voor je huis kost. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs kunnen laten wijzigen. Dat gaat dan om zaken als slecht bereikbare kruipruimte, de aanwezigheid van veel kabels en leidingen of als er sprake is van veel verschillende delen. Maar over het algemeen kun je uitgaan van onderstaande tabel wat betreft de prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief het uurloon, de BTW en het materiaal.

Kostprijs isoleren kruipruimte
  gemiddeld                     kosten kruipruimte isolatie
soort woning vloeroppervlak van tot
vrijstaande woning 70 1475 euro 1780 euro
2 onder 1 kap 55 1200 euro 1375 euro
hoekwoning 50 1050 euro 1190 euro
tussenwoning 45 975 euro 1100 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws