Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

subsidie isolatieHet isoleren van je woning kan op een verscheidenheid aan manieren. De belangrijkste oppervlakten die veel warmte doorlaten zijn het dak, de gevelmuren en de vloer. Daarnaast kun je ook investeren in isolatieglas en kun je je kruipruimte laten isoleren. Aan al deze isolatiewerkzaamheden zit uiteraard een kostenplaatje verbonden, maar nadat je deze initiële investering hebt gedaan kun je beginnen met besparen. Lees hier verder over de huidige kosten van isolatie.

 

*Tip:

Isolatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend scherpe offertes. Bespaar op deze manier tot wel 30% op de kosten!

De kosten

Uiteraard zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de prijs die je voor het isoleren van jouw huis zal moeten betalen. Er zijn namelijk verschillende methoden die kunnen worden toegepast, er worden een groot aantal materialen aangeboden en natuurlijk betaal je meer als het te isoleren oppervlak groter is. De kosten voor verschillende isolatiemethoden vind je in de onderstaande tabel. Dit is allen inclusief arbeidskosten en btw. Zou je de werkzaamheden zelf uitvoeren (wat in sommige gevallen erg goed te doen is), dan kun je een flink bedrag besparen.

Oppervlak Isolatiemethode Prijs per m2
Dak Isoleren zoldervloer €20 – €30
Isoleren binnenkant dak (koud dak)* €25 – €35
Isoleren buitenkant dak (warm dak)* €40 – €65
Gevelmuren Spouwmuurisolatie €15 – €25
Isoleren gevel via de binnenkant* €50 – €60
Isoleren gevel via de buitenkant* €55 – €65
Isolatieglas plaatsen €130 – €140
Nieuwe kozijnen plus isolatieglas plaatsen €400 – €1200
Vloer Kruipruimte isolatie €20 – €25
Isolatie van de bovenkant van de vloer €25 – €50
Isolatie van de onderkant van de vloer* €25 – €50

* Dit is nog exclusief de kosten voor de afwerking van het dak, de muur en de vloer.

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste en meest effectieve manier om je woning te isoleren is door spouwmuurisolatie uit te laten voeren. Bevatten jouw gevelmuren een spouw, dan kun je hier voor bedragen die beginnen bij €15 per vierkante meter een isolatiemateriaal in laten aanbrengen. De besparingen zijn groot, de terugverdientijd is kort en de werkzaamheden kunnen binnen een dag worden gedaan.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien kun je echter rekenen op een prijs van rond de €30 per vierkante meter. Hiervoor kun je je dak laten isoleren via de binnenkant en kun je je vloer via de boven- of de onderkant laten isoleren. Dit zijn allen uitstekende isolatiemethodes die een interessante besparing zullen opleveren.
  • De duurste optie: je betaalt het meeste als je de buitenkant van je dak wilt isoleren, als je isolatieglas wilt laten plaatsen of als je nieuwe kozijnen neemt. Dit zijn klussen waarbij veel arbeidskosten gerekend worden, omdat er ook aanzienlijke sloopwerkzaamheden bij komen kijken. Ook al zal je het verschil snel merken aan je energierekening, voor minder dan €130 per vierkante meter (inclusief de afwerking en de nieuwe dakbedekking) zullen deze methoden erg moeilijk uit te voeren zijn.

SEEH-subsidie helaas niet meer ter beschikking, maar niet getreurd! De ISDE staat klaar

In 2021 kunnen particuliere huiseigenaren gebruik maken van de ISDE-regeling voor het isoleren van je huis. Je moet minimaal 1 soort isolatiemaatregel treffen, waarna je ook moet kiezen voor 1 andere energiemaatregel zoals bijv. het laten plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler. Zo kom je in aanmerking voor een subsidie voor nieuwe kozijnen.

Subsidiebedragen per m2

Bedrag Min. m2 Max. m2 Min. U-waarde
HR++-glas €35 10 45 1,2
Kozijnpanelen €15 1,2
Isolerende deuren €35 1,5
Triple-glas €100 10 45 0,7
Kozijnpanelen €75 0,7
Isolerende deuren €100 1,0

Budget

Er is in totaal voor €124 miljoen aan budget.

bron //www.subsidie-kozijnen.nl/isde/

Kosten isolatie van je huis

Het isoleren van je huis is afhankelijk van wat je wilt laten isoleren natuurlijk. Kies je bijvoorbeeld voor spouwmuur- of dakisolatie? Gemiddeld liggen de kosten van je huis isoleren tussen de € 8 en € 130 per m². Het laten isoleren van een spouwmuur is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan gevelisolatie.Daarnaast speelt het type isolatiemateriaal een rol. Bekijk hieronder de gemiddelde isolatie prijzen per m².

Soort isolatie Gemiddelde prijs inclusief plaatsing en btw
Spouwmuurisolatie € 8 – € 25 per m²
Dakisolatie € 20 – € 100 per m²
Vloerisolatie € 25 – € 50 per m²
Gevelisolatie € 20 – €130 per m²

Hoeveel kosten bespaar je met isolatie?

Wanneer je je huis isoleert, verdien je deze investering na gemiddeld 4 tot 10 jaar terug. Met een goede isolatie bespaar je namelijk jaarlijks op je energiekosten. Bekijk hier de gemiddelde jaarlijkse besparing bij een eengezinswoning.

Type isolatie Gemiddelde besparing per jaar
Dakisolatie 70 m² € 600
Vloerisolatie 50 m² € 250
Spouwmuurisolatie 100 m² € 600
Gevelisolatie 100 m² € 800

Interessante bespaartips

Dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid en extra geld waar je misschien geen rekening mee gehouden had. De terugverdientijd gaat naar beneden en dat betekent dat je sneller kale winsten kunt halen uit je isolatiemaatregelen. Wil je nog meer geld besparen op het isoleren van je woning, dan kun je de volgende tips vast goed gebruiken.

  • Doe het zelf: er zijn enkele isolatiemaatregelen die je goed zelf kunt uitvoeren. Het isoleren van de zoldervloer, bijvoorbeeld of het isoleren van de vloer via de kruipruimte is vrij gemakkelijk gedaan. Je krijgt daar dan geen subsidie voor, maar als je deze zelf uitvoert en twee andere maatregelen treft, dan kun je je winst gaan uittellen.
  • Verlaagde btw: over de arbeidskosten over isolatiewerkzaamheden wordt een verlaagd btw-tarief verrekend door het isolatiebedrijf. Je betaalt maar 9 procent btw en dat wordt al op je eindfactuur vastgelegd. De materialen worden wel volledig belast.
  • Heb je extra geld op de bank staan die je niet gebruikt? Kies dan voor een slimme investering zoals zonnepanelen. Je verdient je geld al binnen 7 jaar terug! Bekijk hier de prijs van een zonnepaneel of de kosten van pv panelen.

Vergelijk offertes

Wil je ook je woning beter laten isoleren, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is onze vergelijkingstool een goed startpunt. Je kunt daarmee vrijblijvende offertes aanvragen voor een verscheidenheid aan isolatiewerkzaamheden en zo de eerste stap zetten richting jouw geïsoleerde woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws