Kosten isolatie

Op basis van onderstaand overzicht kun je een inschatting maken van de kosten om je woning te isoleren. Het zijn richtprijzen maar het is gemakkelijk om een offerte op te vragen die is toegespitst op je eigen huis en je eigen wensen. Een combinatie van werkzaamheden zal de totaalprijs natuurlijk ook beïnvloeden.

Kostprijs isolatie           tussenwoning             2 onder 1 kap               vrijstaand  terugverdien
van tot van tot van tot   tijd in jaren
van tot
vloerisolatie 1000 euro 1400 euro 1400 euro 1960 euro 2125 euro 2975 euro 5 7
spouwmuurisolatie 675 euro 1125 euro 1545 euro 2575 euro 2700 euro 4500 euro 3 5
dakisolatie 1500 euro 2500 euro 2750 euro 4000 euro 4000 euro 6000 euro 4 6
dubbelglas 2500 euro 4500 euro 5000 euro 7500 euro 7250 euro 10000 euro 3 6
totaal 5675 euro 9525 euro 10965 euro 16035 euro 16075 euro 23475 euro 3 7

Subsidie voor huurders

Ook als je een huis huurt kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Dat kan als een aanpassing zorgt voor een lager energieverbruik. Die subsidie geldt met name voor de aanschaf van energiezuinige en duurzame apparatuur maar het geldt ook voor het lage BTW tarief op de arbeidsuren. Huurders kunnen dus ook gebruik maken van dat lage BTW tarief als de arbeidsuren worden ingezet voor isolatie van de woning. Uiteraard moeten de aanpassingen in overleg en met goedkeuring van de huiseigenaar plaatsvinden. De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woningen. Daarom is het goed om hierover informatie op te vragen bij de overheid.

Subsidie isolatie

Er zijn gemeentes in Nederland waar subsidies worden verleend bij isolatie. Omdat een goed geïsoleerde woning het verbruik van energie beperkt en de woning duurzamer maakt is isolatie veelal zeer wenselijk. Navraag bij je gemeente zal leren of die subsidie in je gemeente beschikbaar is. Ook bij isolatie geldt dat de lopende regeling die het BTW tarief op de arbeidsuren verlaagt van 21% naar 9% nog van kracht is. Deze regeling kan ook gelden voor materiaalkosten als de materiaalkosten minder dan de helft van de loonkosten zijn. Deze subsidies voor isolatie zijn alleen van kracht bij huizen ouder dan 2 jaar.

Lokale subsidies voor isolatie

Hoewel de lokale subsidies voor isolatie minimaal zijn loont het altijd om even na te gaan of er in je gemeente geen project loopt waarbij je wel gebruik kunt maken van enkele andere voordelen. In bepaalde wijken van een gemeente kan worden ingezet op duurzame energie en kan door gezamenlijke aanschaf of investering een redelijk voordeel worden behaald. Ook kan het zijn dat er binnen bepaalde projecten op het gebied van arbeidsvoorziening of scholing bijdragen of subsidies worden verleend. Elke gemeente heeft een specialist die je daarmee verder kan helpen.

Comfortabel wonen met isolatie

Een goed geïsoleerde woning geeft je een groot wooncomfort. Want wonen in een comfortabel huis is een genot waar we allemaal naar streven. Dat genot wordt in hoge mate bepaald door de mate waarin je je lekker voelt in je huis. Een aangename omgeving met een aangename temperatuur brengt je tot rust. Met een goede isolatie en andere vormen van isolatie in je woning krijg je dat extra comfort dat je zoekt.

Besparen op energiekosten met isolatie

Als je bijvoorbeeld de muren van je woning hebt geïsoleerd met dakisolatie dan zul je merken dat je energiekosten drastisch omlaag gaan. Omdat de warmte veel meer in je woning aanwezig blijft hoef je veel minder te stoken voor een aangename temperatuur. De besparing op je energiekosten zorgen er ook voor dat je de investering op welke vorm van isolatie dan ook snel kunt terug verdienen. Het is daarom ook zeer de moeite waard om een aantal offertes aan te vragen.

Subsidie isolatie

Ook bij isolatie kan gebruik worden gemaakt van het toepassen van het lage BTW tarief van 9% in plaats van het hoge BTW tarief van 21% op de kosten van de arbeid die nodig is om je woning te isoleren. Maar voordat je over gaat tot isolatie kun je ook advies inwinnen over de juiste vorm waarin isolatie voor jouw woning het meeste rendement heeft. Op de kosten voor dat advies kan een subsidie worden verleend. Verder zijn en provincies en gemeenten die nog een extra subsidieregeling kennen voor allerlei vormen van isolatie.

Lenen voor isolatie

Op basis van de voorwaarden het Nationaal Energie Bespaarfonds kun je kijken of je in aanmerking kunt komen voor een gunstige lening. Die gunstige leningen worden verstrekt aan huiseigenaren die hun woningen voorzien van duurzame energiebesparende maatregelen. Isolatie hoort hier ook bij en een dergelijk lening kan dus heel gunstig voor je zijn. Op deze wijze wil de Nederlandse overheid huiseigenaren stimuleren om duurzame investeringen in de woningen te doen.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is dat je over de lening geen afsluitkosten hoeft te betalen. Deze subsidie komt direct aan jezelf ten goede.

Bekijk ook de mogelijkheden van zonnepanelen. Lees meer op: zonnepanelen-info.nl

Totale isolatie van je huis

Alleen bijvoorbeeld de kruipruimte van je huis isoleren met pur is een start richting een complete isolatie van je huis. De voordelen van pur isolatie en andere isolatievormen zullen duidelijk zijn en de investering verdien je altijd terug. Een isolatieplan maken kan een handige hulp zijn. Eventueel kun je dit plan opstellen aan de hand van offertes van vakmensen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kosten van je isolatieplan maar weet je ook elke subsidies mogelijk zijn. De uitwerking van dat plan kun je over enkele jaren uitsmeren. Het is de ideale manier om je huis meer waarde te geven maar vooral meer comfort.

Vergelijk offertes, bespaar geld!

Aangezien het om maatwerk gaat verschilt de totale prijs van isolatie per specialist aanzienlijk. Wij raden je daarom aan om offertes van diverse lokale isolatiebedrijven te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vergelijk en bespaar ook tot 30% op de kosten!