Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen winter was het bitter koud. Dit was buiten goed te voelen; op sommige momenten kon je de deur nauwelijks uit omdat het zo spiegelglad en ijskoud was. Ook hevige sneeuwval en hevige vorst trokken een behoorlijke wissel op het dagelijkse leven. Die koude periode had zo zijn consequenties. Meer mensen bleven overdag binnenshuis, om het behaaglijk warm te houden. De thermostaat moest

binnenshuis op minimaal 21,5 graden om een aangenaam binnenklimaat te behouden. De heftige kou van de afgelopen winter is het regelrechte gevolg van de opwarming van de aarde, waar vandaag de dag veel over gesproken wordt. Doordat jij waarschijnlijk veel hebt moeten stoken om een warm huis te krijgen heeft jouw woning extra CO2 uitgestoten. Het gevolg is duidelijk; we zitten in een neergaande spiraal.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Hoe jij jouw CO2 uitstoot kan terug dringen

Wanneer je het bovenstaande leest kan je niets anders doen dan concluderen dat we moeten voorkomen dat ons land in de wintermaanden opnieuw in de IJstijd terecht komt. Het is dan ook zaak dat de CO2 uitstoot van jouw huis wordt terug gedrongen. Dit is iets wat bepaalde maatregelen vraagt. Wanneer jij niet alleen denkt aan het milieu maar ook aan je eigen portemonnee zal de jaarafrekening met daarop het gasverbruik van jouw huishouden je wel overtuigen van het feit dat je wel wat zuiniger met energie zou mogen omgaan. Dat extra gasverbruik van de afgelopen winter zat waarschijnlijk niet ingecalculeerd in jouw maandelijkse voorschotbedragen waardoor je nog een behoorlijke eindafrekening te wachten staat straks. Er rest jou slechts één ding om geld en het milieu te sparen in de toekomst; je zal je woning moeten gaan isoleren. Zeker wanneer jouw woning voor 2012 is gebouwd zal hij niet voorzien zijn van de allernieuwste isolatie technieken. Woningen uit deze periode staan er dan ook om berucht dat ze een negatief energie label hebben. Ze gaan niet zuinig met energie om. Een woning die al wat ouder is kan je gemakkelijk laten isoleren.

SEEW regeling; een subsidie van de overheid

De Nederlandse overheid heeft opdracht gekregen van de Europese Unie om de CO2 uitstoot bij particuliere huishoudens terug te dringen. Om aan deze eis tegemoet te komen dringen ze er op aan dat jij je woning isoleert. Omdat veel woningbezitters echter geen geld paraat hebben om deze isolerende maatregelen te laten treffen is daar een subsidie regeling in het leven geroepen; de SEEW regeling. SEEW staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. De vlag dekt de lading; het is een subsidie die jij krijgt van de overheid wanneer je energiebesparende voorzieningen laat aanleggen in jouw woning. In het geval van de SEEW gaat het er vooral om dat jij twee of meer energiebesparende mogelijkheden in één keer laat aanleggen. Dit is een subsidie die in 2016 inging, en die tot december 2018 nog zal voortduren. Het succes was zodanig groot dat het aanvankelijke bedrag wat bij de ingangsdatum van de subsidie was vastgesteld al is verhoogd naar 60 miljoen. De verstrekking van de subsidie gaat echter hard, aangezien het laten isoleren van je eigen woning steeds populairder wordt.

Welke isolerende maatregelen vallen er allemaal onder de SEEW regeling

De isolatie maatregelen die onder de SEEW regeling vallen zijn allemaal overbekend en worden ook vaak toegepast. Het gaat in dit geval om vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas laten plaatsen. Dit zijn de technieken waar uitzonderlijk veel mee valt te besparen. De kosten van deze isolatietechnieken verdien je met een jaar of 6 weer terug. Bij een erg strenge winter is er zelfs kans dat je het bedrag nog wat sneller terug verdient. Je kan er ook voor kiezen om een extra aanvullend pakket te kiezen bij de SEEW regeling. In dit geval mag je bijvoorbeeld denken aan het dichten van kieren en naden bij deuren en ramen. Isolatiedeuren, isolatiekozijnen en een nieuw ventilatiesysteem zijn zaken die eveneens vallen onder het rijtje van maatregelen voor de SEEW regeling. Je kan zelfs kiezen voor een zeer compleet pakket met isolatie maatregelen. In dat geval kan je een subsidie tot wel 4000 euro krijgen. De voorwaarde is echter duidelijk; je mag de subsidie maar één keer per huishouden aanvragen. Het is dus zaak dat je jouw woning gelijk goed laat isoleren.

Advies inwinnen en offertes opvragen

Wanneer jij je woning wil gaan isoleren is het goed om van tevoren te informeren wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten hiervan zijn. Je kan een dergelijk advies inwinnen bij een gespecialiseerd advies bureau. Daarnaast kan je een deel van de kosten van dit advies weer terugkrijgen in een subsidie van 150 euro. Wanneer je daarna overgaat tot het isoleren van je woning is het ideaal om niet teveel te betalen. De handigste methode om niet teveel te betalen is het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Lees ook: subsidie ongediertebestrijding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws