Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen winter was bar en boos. Waarschijnlijk heb jij de hele winter met een dikke winterjas buiten gelopen, en daarnaast had je een extra sjaal nodig om je warm te houden. Ook binnenshuis was het in veel huishoudens met regelmaat warme-truien-dag. Dit hield in dat je de thermostaat een graad lager instelde doordat iedereen met een dikke trui aan binnenshuis rondliep. Eigenlijk is het heel verwonderlijk dat dit nodig is. Bij veel mensen thuis was het namelijk volgens de thermostaat 21,5 graden. Niet echt een temperatuur om een warme sjaal om je nek te moeten houden. De reden waarom het binnenshuis zo koud voelde laat zich raden. De warmte die jij opwekt met je cv installatie blijft absoluut niet hangen binnenshuis.

*Tip
Isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale isolatiespecialisten.

Waarom isolatie glas eigenlijk heel essentieel is

De meeste huizen die al wat ouder zijn, en dan ligt de grens bij een jaar of 5, zijn nog standaard voorzien van enkel glas. Dit komt heel simpel doordat het tot een jaar of 5 geleden niet verplicht was om een woning op te leveren met isolatie glas. De enkele ramen die er in huizen zitten hebben dan ook behoorlijk wat voordelen voor de bouwer van een huis. Het belangrijkste voordeel is wel dat het een stuk aantrekkelijker was in de aanschafprijs. Enkel glas was dus een soort van verkapte bezuiniging toen het huis werd gebouwd.

Een woning die veel ouder is, hierbij ligt de grens bij ongeveer 20 jaar, is gebouwd met veel minder kennis over isolatie technieken. De techniek was toen gewoon nog niet zover dat er isolatie glas in een woning werd aangebracht. Men kende alleen het enkele glas en daar bleef het dan ook bij. Enkel glas heeft echter een heel groot nadeel; de warmte die jij genereert met je cv ketel zal vrijwel direct vertrekken door je ramen heen. Voel maar eens bij de randen van je raam. Vaak is de stopverf zodanig poreus geworden dat de kou letterlijk zo door je raam heen trekt. De warmte verdwijnt ook door de randen van je ramen naar buiten. Oud glas wordt ook in zekere mate poreus, waardoor de warmte zelfs dwars door je ramen heen naar buiten zal vertrekken. Wanneer je dit zo leest kom je tot de conclusie dat isolatie glas geen luxe is, maar eigenlijk iets wat essentieel is voor een woningbezitter. Isolatie glas is even een aanschaf, maar die aanschaf verdien je door de loop der jaren heen vanzelf weer terug. Je kan dus beter spreken van een investering.

Welke soorten isolatie glas heb je

De term dubbel glas staat voor veel mensen synoniem aan isolatie glas maar dit is niet zo. Dubbel glas heb je in meerdere soorten, en iedere soort heeft zijn eigen isolerende waarde. Het normale HR dubbelglas levert jou een besparing op van 170 euro per jaar op je gasrekening. Met 60 euro per vierkante meter is dit dan ook gelijk de goedkoopste variant. Daarna loopt het snel op. HR+ dubbel glas kost jou 65 euro per vierkante meter. Jouw besparing is ook hoger; 225 euro per jaar. Daarna komt HR++ glas, de variant die vandaag de dag standaard wordt geleverd. Deze soort kost 70 euro per vierkante meter en levert een besparing op van 270 euro per jaar. De duurste soort is HR+++ glas. Deze soort heeft een kostprijs van 115 euro per vierkante meter maar levert een besparing op van 300 euro per jaar.

De duurste soort bestaat eigenlijk uit 3 lagen glas die tegen elkaar aan geperst zitten. Vaak zit er ook nog een metaal-laag tussen waardoor het glas niet alleen extra stevig is, maar ook warmte binnen houdt en kou buiten sluit.

Welke subsidie krijg je op isolatie glas

De overheid wordt steeds wat minder scheutig met het geven van subsidies aan woningeigenaren. De belangrijkste reden is toch wel dat steeds meer mensen over gaan tot energie besparende maatregelen waardoor er steeds minder hoeft te worden gesubsidieerd om targets te behalen. Dat alles neemt niet weg dat jij nog steeds subsidie kan krijgen wanneer je isolatie glas laat plaatsen. Die subsidie heeft vooral betrekking op het arbeidsloon van de glaszetter die het isolatie glas komt plaatsen. Deze glaszetter zou normaliter 21 procent mogen berekenen over zijn werkzaamheden waardoor de kosten van dubbel glas behoorlijk oplopen. Door subsidie van de overheid mag de glaszetter het lage BTW tarief van 9% berekenen. Hierdoor betaal jij uiteindelijk een veel lager bedrag voor je isolatie glas.

Hoe hoog zijn de subsidies?

De hoogte van de subsidie hangt af van de isolatiemaatregel. Om subsidie te krijgen moet je een minimaal aantal vierkante meters isoleren. Er is ook een maximum aan de subsidie.

Maatregel Subsidie per m2 (in euro’s) Minimale oppervlakte (in m2) Maximale subsidie bereikt bij (in m2)
Spouwmuurisolatie € 5 15 m2 170 m2
Dakisolatie € 20 25 m2 200 m2
Vloer zolder isoleren € 5 25 m2 130 m2
Isolatie buitenmuur (voorzetwand of buitenkant) € 25 15 m2 170 m2
Vloerisolatie € 7 25 m2 130 m2
Bodemisolatie € 4 25 m2 130 m2
Isolatieglas € 35 (HR++) of € 100 (triple glas met isolerend kozijn) 10 m2 45 m2
Kozijnpanelen € 15 of € 75 (afhankelijk van isolatiewaarde)    
Isolerende deur € 35 of € 100 (afhankelijk van isolatiewaarde)    

Tussenwoning

Maatregel Kosten Subsidie
Isoleren schuin dak € 4.100 € 1.200
Isoleren vloer € 1.400 € 310
Isoleren spouwmuur € 800 € 200
HR++ glas € 3.100 € 650

Hoekwoning

Maatregel Kosten Subsidie
Isoleren schuin dak € 4.300 € 1.200
Isoleren vloer € 1.500 € 320
Isoleren spouwmuur € 2.000 € 500
HR++ glas € 3.900 € 850

2-onder-1 kap

Maatregel Kosten Subsidie
Isoleren schuin dak € 4.600 € 1.300
Isoleren vloer € 1.900 € 400
Isoleren spouwmuur € 2.000 € 500
HR++ glas € 4.400 € 950

Vrijstaande woning

Maatregel Kosten Subsidie
Isoleren schuin dak € 8.400 € 2.400
Isoleren vloer € 2.800 € 600
Isoleren spouwmuur € 3.100 € 750
HR++ glas € 4.700 € 1.000

Offertes opvragen

Isolatie glas kopen is extra aantrekkelijk wanneer je er niet teveel voor betaalt. Door het opvragen van offertes kan jij vergelijken welke leverancier voor jou het aantrekkelijkste is. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent en is dus absoluut de moeite waard. De offertes die je krijgt zijn van lokale leveranciers, die jou kunnen vertellen of de gemeente wellicht nog een potje gereserveerd heeft voor subsidie op isolatie glas. Zo loopt jouw voordeel alleen nog maar verder op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws