Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om de woning beter te kunnen isoleren. Isolatie kan er immers voor zorgen dat er meer warmte vastgehouden wordt en je aan het einde van het jaar een lagere energierekening gaat krijgen. Een van de manieren om jouw huis te isoleren is door middel van vloerisolatie. Deze manier van isoleren kent meerdere methoden, die allemaal bij een ander type huis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de werkzaamheden kun je gelijk genieten van alle voordelen. Je moet daarom goed weten wat de vloerisolatie kosten zijn en hoe je deze enigszins terug kunt dringen. Begin daarom direct met het lezen van onderstaande informatie, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Vloerisolatie gaat vocht in jouw huis tegen

Vloerisolatie komt steeds vaker voor bij woningen. Je kunt deze namelijk combineren met andere methoden van isoleren, zodat je uiteindelijk overal aan gebaad bent. Je moet dan wel goed weten waarvoor deze manier van isoleren kan dienen. Dit zijn onder andere:

  • Tegengaan van vochtproblemen
  • Minder warmteverlies

Vochtproblemen kunnen eenvoudig opgelost worden door middel van isoleren. Het vocht komt immers via alle kieren en naden door de vloer heen, waarna er schimmels vormen en de meubels aangetast worden. Als je isolatieplaten tegen de onderkant van de vloer plaatst, zal het vocht uit de kruipruimte niet meer in de woning komen. Ook kun je gaan voor bodemisolatie, waardoor condensatie ook minder gaat worden. Het resultaat is daarbij ook dat je direct minder warmteverlies gaat krijgen. Je hoeft minder hard te stoken, waardoor jouw energierekening gelijk naar beneden gaan. Met alleen vloerisolatie kun je al gauw 15 procent per jaar besparen.

Het type woning brengt eigen kosten met zich mee

De vloerisolatie kosten zijn niet alleen afhankelijk van de materialen die je hiervoor gaat gebruiken, maar ook van het type woning. Zo krijg je bij een vrijstaande woning bijvoorbeeld hogere kosten dan bij een appartement. Onderstaande tabel geeft in het kort de gemiddelde kosten aan op basis van het gemiddelde woonoppervlak.

Soort woningGemiddeld oppervlakGemiddelde kosten
Vrijstaand75 m22200 euro
2-onder-1 kap60 m21725 euro
Hoekwoning55 m21675 euro
Tussenwoning55 m21675 euro
Appartement50 m21450 euro

Materialen kennen ook eigen kosten

Als je jouw woning gaat isoleren met isolatieplaten, dan kunnen de vloerisolatie kosten sterk uiteenlopen. Daarbij is er ook altijd een isolatiewaarde te vinden en zijn er verschillende diktes bij de materialen te verkrijgen. Onderstaande tabel geeft daarom aan wat de materialen per vierkante meter kosten, zodat je ook hier een beter beeld van hebt.

MateriaalDikte in cmIsolatiewaardeGemiddelde prijs
PIR3 cm1,5 m2 K/W3 euro
PIR10 cm3,8 m2 K/W15 euro
EPS2 cm0,5 m2 K/W1,60 euro
XPS2 cm0,55 m2 K/W2,50 euro
XPS8 cm2,25 m2 K/W10 euro
XPS16 cm4,55 m2 K/W16,50 euro

Biologische vloerisolatie is duurder dan andere materialen

Als je naar een biologische variant van de materialen gaat kijken dan ben je vaak veel meer kosten kwijt. De vloerisolatie kosten moeten daarom wel op jouw budget aangepast worden. Daarnaast kun je nog kiezen voor thermokussens. Dit is een reflecterende folie, welke ook weer andere prijzen met zich meebrengt. De kussens kosten 16 euro per vierkante meter. Dit is nog zonder de arbeidskosten die door een bedrijf worden uitgevoerd. Hierbij kun je nog rekenen op 20 euro per vierkante meter. Liever gebruik maken van isolatieparels? Dit is alleen uit te voeren wanneer de kruipruimte diep genoeg is. Je moet hierbij rekenen op een hoogte tussen de 20 en 35 centimeter. Afhankelijk van de isolatiewaarde kun je tussen de 20 en 27 euro per vierkante meter verwachten. Als je zo alle mogelijkheden met elkaar gaat vergelijken, dan zie je in een oogopslag hoeveel je kwijt gaat zijn voor het isoleren van de woning.

Voor- en nadelen van vloerisolatie

Naast de vloerisolatie kosten zijn er ook verschillende voor- en nadelen te benoemen. Je moet hier dus ook naar gaan kijken als je over wilt gaan op deze manier van isoleren, zodat je deze mee kunt gaan nemen in het maken van jouw keuze.

  • Isoleren geeft extra comfort
  • Energiebesparend
  • Kostenvoordeel op basis van de BTW
  • Extra arbeid bij een lastig te bereiken kruipruimte
  • Een houten vloer brengt andere problemen met zich mee
  • Je kunt veel materialen zelf niet plaatsen

Uiteindelijk zul je bovenstaande zaken dus ook mee moeten nemen in jouw keuze, waardoor je de werkzaamheden altijd goed uitgevoerd kunt hebben.

Krijg een helder beeld van de mogelijkheden

Nieuwsgierig geworden naar de vloerisolatie voor jouw woning en wil je weten wat bedrijven rekenen voor jouw woning? Vraag dan direct de kosten op en begin met het maken van een vergelijking. De offertes met elkaar vergelijken zorgt ervoor dat je nooit te veel gaat betalen en dat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden aan de hand van jouw vloer en kruipruimte. Zo voorkom je dat de werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden en je uiteindelijk met een veel hogere kostenpost komt te zitten. Hoe sneller je hiermee aan de slag gaat, hoe sneller de isolatie geplaatst kan gaan worden en je kunt gaan genieten van meer comfort en een energiebesparing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws