Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) regeling voor 2024 is duidelijk op dit moment, en er zijn weer nieuwe updates waarmee het verduurzamen van je woning nog gemakkelijker wordt. Isoleren wordt makkelijker voor monumentale woningen en ook worden biobased isolatiematerialen extra aangemoedigd. Lees in dit artikel over alle nieuwe updates!

Verhoogd Budget ISDE

In vergelijking met het voorgaande jaar is er een stijging van maar liefst 40 miljoen euro in het beschikbare budget voor de ISDE regeling. Dit betekent dat er meer financiële middelen beschikbaar zijn om huiseigenaren te ondersteunen bij het nemen van duurzame maatregelen. Of je nu denkt aan het installeren van een warmtepomp, zonnepanelen, of het isoleren van je woning, er is nu meer ruimte voor subsidies om je te helpen bij de overgang naar een groenere levensstijl.

Subsidieversoepeling monumentale woningen

Voor degenen die in een monumentale woning wonen en deze willen isoleren, is er goed nieuws. De subsidievoorwaarden voor het isoleren van monumentale woningen zijn versoepeld. Omdat monumentale woningen geen spouwmuur hebben of een kleiner isolatieoppervlak hebben was het de afgelopen jaren lastig om hiervoor in aanmerking te komen voor subsidie. Vanaf 2024 is dit niet meer het geval!

Biobased Isolatiematerialen

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal? Goed nieuws! De ISDE regeling moedigt het gebruik van dergelijke duurzame materialen aan door extra subsidiebedragen beschikbaar te stellen. Of je nu kiest voor isolatie gemaakt van plantaardige vezels, hennep, vlas of andere biobased opties, je wordt extra beloond voor het maken van milieuvriendelijke keuzes.

Warmtepompen

Vanaf 2024 moeten warmtepompen minimaal het energielabel A++ hebben om in aanmerking te komen voor subsidie via de ISDE regeling. Dit betekent dat wanneer je investeert in een warmtepomp, je niet alleen bijdraagt aan een duurzamere toekomst, maar ook beloond wordt met een financiële stimulans.

Maar er is meer goed nieuws! Als je kiest voor een warmtepomp met het energielabel A+++, ontvang je niet alleen reguliere subsidie, maar wordt er ook nog eens een extra beloning van €225 toegevoegd aan het subsidiebedrag.

Conclusie

In 2024 heeft de ISDE regeling een reeks positieve updates ondergaan die woningisolatie nog aantrekkelijker maken. Of je nu gaat voor een energiezuinige warmtepomp, je monumentale woning wilt isoleren, of kiest voor biobased materialen, er zijn nu meer kansen en financiële stimulansen beschikbaar dan ooit tevoren.

Bespaar door te vergelijken

Door meerdere aanbieders van isolatiemaatregelen met elkaar te vergelijken kun je een aanzienlijk bedrag besparen. Dit kan zelfs oplopen tot een besparing van 30% op de totale kosten. Vergelijk gratis én vrijblijvend meerdere vakspecialisten en begin met het verduurzamen van je woning. Nadat de isolatie geplaatst is, kun je de subsidie aanvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws