Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De beschikbare subsidie voor 2023 is rond de helft van het jaar al voor bijna 57% op. In totaal is er 350 miljoen euro beschikbaar voor de subsidie voor isolatiemaatregelen, warmtepompen en zonneboilers. Hiervan is al meer dan 200 miljoen euro gesubsidieerd. 

Wat is de ISDE?

De ISDE staat voor investeringssubsidie duurzame energie. Door de ISDE kun je subsidie ontvangen op meerdere isolatiemaatregelen, warmtepompen en zonneboilers. Wanneer je twee of meer maatregelen aanschaft kan de subsidie in sommige gevallen verdubbeld worden. 

Toekomst ISDE

Het lijkt erop dat het beschikbare bedrag voor de ISDE op zal zijn voor het einde van het jaar. Als alles in dit tempo doorgaat zal aan het einde van het jaar zo’n 450 miljoen euro nodig zijn om iedereen te voorzien van subsidie. Echter is er maar 350 miljoen euro beschikbaar gesteld door demissionair minister Jetten. 

Ben ik nog op tijd?

Wil je nog gebruikmaken van de subsidie die beschikbaar is gesteld, dan zal je snel de maatregelen moeten laten plaatsen. Het kost natuurlijk een hoop tijd om de juiste vakspecialist te vinden en vanuit daar een afspraak te maken en alles te laten plaatsen. Daarna moet je nog de subsidie aanvragen. Dat kan zo enkele maanden duren. Wees er dus snel bij.

Waarom mijn woning isoleren?

Het isoleren van je woning biedt vele voordelen. De belangrijkste reden is natuurlijk de besparing. Met goede isolatie kun je wel €1.500 tot €4.000 besparen per jaar (!). 

Naast een significante besparing heeft isolatie ook de volgende voordelen:

  • Geen last meer van vochtproblemen
  • Houdt de warmte buiten in de zomer
  • Houdt de kou buiten in de winter
  • De woning wordt meer waard

Snel de juiste vakspecialist vinden

Het kan lastig zijn om de juiste vakspecialist te vinden omdat er momenteel zoveel aanbieders zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Door middel van onze offerteservice kun je gratis én vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van vakspecialisten bij jou uit de buurt. Door te vergelijken bespaar je ook nog eens tot wel 30% op de totale kosten. Naast de subsidie kun je dus gemakkelijk nóg meer besparen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws