Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De subsidie aanvragen voor duurzame maatregelen zijn in volle gang. Zo is er al twee maanden subsidie aangevraagd in de ISDE met het nieuwe budget.

Wat is de ISDE

De ISDE is een subsidieregeling voor duurzame maatregelen. Je kunt in de ISDE voor meerdere maatregelen subsidie aanvragen zodat jij kunt besparen op de aankoop van deze maatregelen. Je kunt er terecht voor meerdere isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers, aansluiting op het warmtenet en een elektrische kookplaat.

Stand van zaken

Laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken voor het ISDE-budget. In totaal is er in 2024 €600 miljoen beschikbaar. Er is in de eerste twee maanden een flinke 69,5 miljoen euro aan subsidie aangevraagd door de particuliere markt. Dat is een behoorlijk bedrag. Maar wat nog interessanter is, is hoe dat geld wordt verdeeld over verschillende isolatiemaatregelen.

Aangevraagde subsidie per soort isolatie

Voor isolatie alleen al is er 32,2 miljoen euro aangevraagd. Dat is een flinke hap uit dat budget! Laten we eens kijken naar de specifieke bedragen voor verschillende soorten isolatie:

  • Dakisolatie: 10,2 miljoen euro
  • Zolder-/vlieringisolatie: 0,1 miljoen euro
  • Triple glas: 4,3 miljoen euro
  • Spouwmuurisolatie: 3,6 miljoen euro
  • Vloerisolatie: Nog eens 3,6 miljoen euro
  • Bodemisolatie: 0,4 miljoen euro
  • HR++ glas: 6,1 miljoen euro
  • Gevelisolatie: 3,9 miljoen euro

Veel mensen besluiten dus om hun woning te isoleren. En dat is niet gek, want je bespaart er een aanzienlijk bedrag mee. Per jaar kun je honderden euro’s besparen op je energierekening door wat kleine aanpassingen te doen in je woning. Mocht het zo doorgaan met de subsidie-aanvragen, dan kan het subsidiepotje weleens eerder opraken dan het einde van het jaar. Mocht je dus isolatie willen aanschaffen, dan is dit het moment!

Hoe vraag je subsidie aan?

Dus, hoe kun je de ISDE-subsidie aanvragen? Nou, het is eigenlijk best eenvoudig. Je kunt gewoon naar de website van RVO gaan en daar het aanvraagformulier invullen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals facturen en bewijs van de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden. Let op: het is belangrijk om eerst de isolatie te laten plaatsen door een vakspecialist. Lees hier meer over in de volgende alinea!

Vergelijk aanbieders

Nu, voordat je je aanvraag indient, is het een goed idee om verschillende aanbieders te vergelijken. Niet alle isolatiebedrijven bieden dezelfde kwaliteit en prijs, dus het loont om wat onderzoek te doen. Vraag gratis offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk ze zorgvuldig. Let op de kwaliteit van het materiaal, de ervaring van het bedrijf en natuurlijk de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws