Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wil je je huis een flinke boost geven? Overweeg dan om het te verduurzamen! Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk best simpel. Bovendien kan het je huis een stuk meer waard maken, tot wel 23%! In dit artikel gaan we het hebben over waarom het verduurzamen van je huis zo’n goed idee is, hoe je dat kunt doen, en hoe je zelfs geld kunt besparen terwijl je dit doet.

Waarom je huis verduurzamen loont

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Waarom zou je je huis willen verduurzamen? Nou, er zijn een paar goede redenen. Ten eerste, het is goed voor het milieu. Door je huis energiezuiniger te maken, gebruik je minder elektriciteit en gas, wat de uitstoot van broeikasgassen vermindert. Daar profiteren we allemaal van!

Meer over in de portemonnee

Het verduurzamen van je huis kan ook je portemonnee ten goede komen. Hoe dan? Nou, door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren, kan je huis zelf energie opwekken. Dat betekent dat je minder afhankelijk bent van energieleveranciers en dus minder geld hoeft uit te geven aan elektriciteit. En dat geldt niet alleen voor zonnepanelen, maar ook voor andere verduurzamingsmaatregelen zoals isolatie.

Enorme stijging woningwaarde

En het beste van alles? Onderzoek heeft aangetoond dat een verduurzaamd huis gemiddeld zo’n 23% meer waard is dan een niet-verduurzaamd huis. Dus naast de besparingen op je energierekening, kan het ook nog eens je huis meer waard maken. Dat klinkt toch goed?

Manieren om te verduurzamen

Maar hoe verduurzaam je eigenlijk een huis? Nou, er zijn verschillende manieren om dat te doen. Laten we er een paar bekijken:

  1. Zonnepanelen: Dit zijn waarschijnlijk de bekendste en meest zichtbare vorm van verduurzaming. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.
  2. Isolatie: Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast in de winter en houdt het koeler in de zomer. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken en te koelen, wat weer geld bespaart.
  3. Energiezuinige apparaten: Als je toch nieuwe apparaten moet kopen, kies dan voor energiezuinige modellen. Deze verbruiken minder elektriciteit en zijn dus beter voor het milieu en je portemonnee.
  4. LED-verlichting: Vervang je oude gloeilampen door LED-lampen. Ze verbruiken veel minder energie en gaan ook nog eens veel langer mee.
  5. Waterbesparing: Installeer waterbesparende douchekoppen en kranen om water te besparen. Dit helpt niet alleen het milieu, maar kan ook je waterrekening verlagen.

Bespaartips voor het verduurzamen van je woning

Oké, je bent overtuigd van de voordelen van het verduurzamen van je huis. Maar je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Geen zorgen, hier zijn wat handige bespaartips:

  1. Subsidies en premies: Check of er subsidies of premies beschikbaar zijn voor het verduurzamen van je huis. Dit kan je helpen de kosten te verlagen.
  2. Zelf doen: Veel verduurzamingsmaatregelen kun je zelf doen, zoals het plaatsen van tochtstrips of het aanbrengen van radiatorfolie. Hiermee bespaar je op arbeidskosten.
  3. Offertes vergelijken: Als je toch een professional moet inhuren, vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk ze. Zo krijg je de beste prijs voor de klus. Vergelijk gratis offertes voor het plaatsen van isolatie en bespaar tot 30% op de kosten.
  4. Kleine stapjes: Je hoeft niet alles in één keer te doen. Begin met kleine veranderingen, zoals het vervangen van lampen door LED-lampen, en werk van daaruit verder.
  5. Leen gereedschap: Als je speciaal gereedschap nodig hebt, hoef je dat niet per se te kopen. Vaak kun je het ook lenen van vrienden, familie of zelfs bij de bouwmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws