Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) is verhoogd met een bedrag van 210 miljoen euro. Hierdoor is er de komende tijd nog meer subsidie beschikbaar voor een aantal duurzame maatregelen.

Wat is de ISDE?

De ISDE is een subsidie van de overheid die het verduurzamen van je woning stimuleert. De subsidie kun je ontvangen voor vijf soorten isolatiemaatregelen, een (hybride) warmtepomp, aansluiting op het warmtenet, een zonneboiler en elektrische kookvoorziening.

Sinds 2023 is het mogelijk om vanaf één maatregel al subsidie ontvangen, eerder was dit vanaf minstens twee maatregelen. Bij twee maatregelen wordt de subsidie wél momenteel verdubbeld.

Voorwaarden

Voor de subsidie gelden wel enkele voorwaarden. Het is namelijk niet toegestaan om subsidie te ontvangen voor isolatie wanneer er een woonoppervlak wordt vergroot. Ook moet de woning vóór 2019 gebouwd zijn en moet de uitvoering door een professioneel bedrijf gedaan worden. Ook gelden er enkele minimale eisen per maatregel waar die aan moet voldoen. Deze vind je hier: isde subsidie.

Hoogte subsidie

Er was in 2023 eerst 350 miljoen euro beschikbaar. Net als in 2022 wordt er weer een verhoging doorgevoerd. Het bedrag is nu verhoogd met 210 miljoen euro wat op een totaal van 560 miljoen euro in 2023 uitkomt. De ISDE zal in ieder geval doorlopen tot 2030 en elk jaar wordt het subsidiebedrag verhoogd.

Isolatie aanschaffen?

Heb je nog geen isolatie aangeschaft en wil je wel gebruik maken van de huidige subsidie? Vergelijk eerst verschillende vakspecialisten om de beste keuze te maken. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsservice kan je tot vier lokale vakspecialisten vergelijken, door te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Vergelijk hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws