Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het nieuwe kabinet heeft plannen gepresenteerd om Nederland duurzamer en energie-onafhankelijker te maken. Veel van deze plannen hebben directe invloed op jouw huis en hoe je het kunt verduurzamen. Hier bespreken we elk van de belangrijkste punten en leggen we uit hoe ze samenhangen met woningisolatie.

1. 10% Minder Begroting voor Subsidie voor Duurzame Energie

Het kabinet gaat 10% minder uitgeven aan subsidies voor duurzame energie. Dit betekent dat het zelf financieren van verduurzamingsmaatregelen belangrijker wordt.

Een van de meest efficiënte manieren om te verduurzamen is woningisolatie. Hoewel er over een tijdje misschien minder subsidie beschikbaar is, zijn de kosten voor isolatie relatief laag en heb je snel rendement door de besparing op je energierekening.

2. Meer Inzetten op Energieonafhankelijkheid en Eigen Duurzame-Energieproductie

Het kabinet wil dat Nederland minder afhankelijk wordt van buitenlandse energiebronnen. Dit betekent meer investeren in eigen duurzame energieproductie zoals zonne- en windenergie. Hoe past woningisolatie hier in?

Goede woningisolatie zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen. Hierdoor verbruik je minder stroom, wat bijdraagt aan energieonafhankelijkheid. Met goede isolatie kun je ook optimaal gebruik maken van zonnepanelen op je dak, omdat je de energie die je opwekt efficiënter gebruikt.

3. Afschaffing van de Verplichte Warmtepomp per 2026

Er zou een verplichting komen om vanaf 2026 een warmtepomp te installeren, maar deze wordt afgeschaft. Dit geeft je meer keuzevrijheid in hoe je je huis verwarmt.

Toch blijft goede isolatie cruciaal, ongeacht welk verwarmingssysteem je kiest. Een goed geïsoleerd huis verliest minder warmte, waardoor zowel traditionele als duurzame verwarmingssystemen efficiënter werken.

4. Terugdraaiing van de Verhoging van de Energiebelasting

De verhoging van de energiebelasting wordt teruggedraaid, wat betekent dat de energiekosten minder snel stijgen dan eerder verwacht.

Dit kan een goed moment zijn om te investeren in woningisolatie. Lagere energiekosten maken het makkelijker om geld te besparen en die besparingen weer te investeren in verdere verduurzaming van je woning.

5. Bouw van Nieuwe Woningen Zonder Veel Duurzaamheidsregels

Om de woningbouw te versnellen, worden er minder duurzaamheidsregels gehanteerd voor nieuwe woningen. Dit betekent dat je zelf goed moet opletten hoe duurzaam je nieuwe woning daadwerkelijk is. Je kunt kiezen om je nieuwe huis extra goed te isoleren, zodat je van meet af aan minder energie verbruikt en duurzamer woont.

Andere plannen met betrekking tot verduurzamen

6. Prioriteit voor het overvolle stroomnet 7. Stoppen van de salderingsregeling per 1 Januari 2027 8. Verdwijning van subsidies voor elektrische auto’s 9. Bouwen van vier nieuwe kerncentrales

Woning isoleren?

Vergelijk eerst meerdere vakspecialisten om de beste deal te kiezen! Vergelijk gratis én vrijblijvend meerdere offertes en bespaar tot wel 30% op de totale kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws