Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In 2021 weten we inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om duurzaamheid in ons dagelijkse leven te combineren. Ons aarde wordt met het jaar warmer en daar moet wat aan gedaan worden. Ook zul je met duurzaam wonen al snel een verschil merken in je portemonnee. Met zoveel positieve punten zul je wel gaan denken waarom je het zelf nog niet hebt. Duurzaamheid geldt dus voor energiezuinige huizen, warmtepompen, zonnepanelen en isolatie. Maar hoe ver ga je nou voor die duurzame woning?

Warmtepomp

In de afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor de overstap van gas op warmtepompen. In de praktijk blijkt dit niet voor alle huizen op korte termijn haalbaar. Enerzijds vanwege de benodigde investeringen en anderzijds vanwege de eigenschappen van de woning. Zo is het vaak niet eenvoudig om warmtepompen in bestaande woningen te installeren. Allereerst vereist de installatie de nodige ruimte. Daarnaast moet de woning voldoende geïsoleerd zijn om het oogsteffect te bereiken. Dit vereist meestal vloerverwarming of andere radiatoren. Toch is het overwegen waard om een ​​warmtepomp te gebruiken. Het verduurzamen van de woning heeft veel voordelen, zoals het verminderen van de uitstoot van kooldioxide, verwarmings- en koelingsopties en het verminderen van het verbruik door constante temperatuur. Dit zal ook bijdragen aan het verhogen van de waarde van energie labels en het verhogen van de waarde van huizen. Dus als je woning een warmtepomp kan installeren en je hebt voldoende budget, dan is dit een enorme investering in de toekomst. Maar je moet wel rekening houden met de lange terugverdientijd.

Zonnepanelen

In de afgelopen jaren is de opbrengst van zonnepanelen steeds verder verbeterd. De kwaliteit van de materialen zorgt voor een hogere efficiëntie en enorme toepassingen hebben geleid tot lagere aanschafprijzen. Zo verdient je jouw investering in zonnepanelen sneller terug. Veel factoren spelen een rol bij het rendement van zonnepanelen. Zoals het aantal panelen, de ligging en helling van het dak en mogelijke schaduwen van omringende objecten. De aanschafkosten heb je doorgaans binnen tien jaar terugverdiend, en nu kunnen zonnepanelen gemakkelijk twintig jaar mee. Bekijk hier alle installateurs van zonnepanelen.

Isolatie

Het isoleren van je woning is nog steeds een van de meest aantrekkelijke energiebesparende investeringen waardoor de woning duurzamer wordt. Denk aan betere kozijnen, windschermen, dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Sommige van deze isolatiemaatregelen hoeven niet al te veel te kosten en je kunt de kosten snel terugverdienen.

Materiaalgebruik

Bij het zelf inrichten van het huis kun je kiezen voor bamboe vloeren of nieuwe meubels. Dit materiaal groeit erg snel, wat de ontbossing beperkt. Het is ook mogelijk om oude materialen te gebruiken, zoals steigerhout. Modieus en verantwoord. Verlichting is ook een belangrijke factor bij de materiaalkeuze. Het gebruik van Ledverlichting kan het energieverbruik verminderen. Op plekken waar je niet vaak komt kun je voor bewegingssensoren kiezen om het verbruik te beperken. Het voordeel van het gebruik van verantwoorde materialen is dat het meestal ook goedkoop is, zoals het gebruik van hout of bamboe. Hierdoor is de investering nog beperkter in vergelijking met bijvoorbeeld tropisch hardhout en ben je ook nog eens duurzamer! Vergeet niet dat er verschillende vormen van subsidies zijn die de duurzaamheid van jouw woning ondersteunen. Dit maakt jouw woning toekomstbestendig nog aantrekkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws