Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Warmte stijgt altijd op naar boven. Als je de verwarming aan hebt staan, zal de warmte hiervan dus ook altijd naar boven gaan. Wanneer je het dak niet geïsoleerd hebt, dan zal de warmte dus uit huis verdwijnen. In dit geval loopt jouw energierekening voor niets hoog op. Je kunt dit voorkomen door direct de juiste dakisolatie te plaatsen. De dakisolatie prijzen zijn echter niet mals. Je moet daarom goed weten wat jou te wachten staat en hoeveel je opzij moet leggen om te kunnen investeren. Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt om de isolatie uit te laten voeren. Zo heb je het beste bedrijf snel gevonden.

De opbouw van de dakisolatie prijzen

De dakisolatie prijzen kunnen hoog oplopen. Het is afhankelijk van het dakoppervlak en het soort dak hoe hoog de kosten zijn. Echter heb je dan wel direct een reductie op jouw energiekosten. Je bent hierdoor nooit meer kwijt dan nodig is en hebt jouw investering binnen een korte tijd terugverdiend. Als je de werkzaamheden uit laat voeren door een bedrijf, krijg je met een bepaalde prijsopbouw te maken. Hierbij bestaat 30 procent uit de materiaalkosten. De overige kostenposten zijn:

  • De arbeidskosten (60 procent)
  • Voorrijkosten (5 procent)
  • Machinekosten (5 procent)

Materialen met andere kosten

De dakisolatie prijzen variëren tussen de 45 en 60 euro per vierkante meter. Hierbij is het arbeidsloon al inbegrepen. Wanneer jouw totale dakoppervlak ongeveer 100 vierkante meter is, moet je rekening houden met een maximaal bedrag van 6000 euro. Hiervoor moet je wel weten dat de verschillende materialen een grote invloed hebben op de kosten. Onderstaande tabel geeft jou een kort overzicht van de prijzen per materiaalsoort.

MateriaalPrijs per m2Inclusief plaatsing
Glaswol10 euro20 euro
Isolatieplaten12 euro25 euro
Rotswol20 euro35 euro
PUR-schuimNvt30 euro
Dak isolatieprijzen20 tot 35 euro inclusief afwerking en plaatsing

Verschillende kostenplaatjes bij andere daken

Echter is het afhankelijk van de manier waarop de isolatie uitgevoerd wordt wat de totale dakisolatie prijzen gaan zijn. Wanneer je vanaf de buitenzijde van het dak gaat werken, dan krijg je te maken met nieuwe dakbedekking en de isolatiematerialen. Hierdoor lopen de kosten op tot 60 euro per vierkante meter. Bij een plat dak wordt niet alleen gekeken naar het oppervlak, maar ook of het een warm of koud dak is. Voor een koud dak kun je rekenen op prijzen tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter zonder de afwerking, bij een warm dak lopen de kosten op tot 115 euro per vierkante meter. Als je een omgekeerd plat dak hebt, heb je met dezelfde kosten te maken als bij een warm dak.

Biologische materialen ook te verkrijgen

Hoewel je het liefste zoveel mogelijk wilt besparen op basis van de dakisolatie prijzen is het soms ook goed om uit te gaan kijken naar de biologische materialen. Deze materialen zijn beter voor het milieu en kunnen jou daarom soms extra mogelijkheden bieden. Echter is biologisch isoleren wel duurder dan wanneer je voor bijvoorbeeld glaswol gaat. Schapenwol kent een hoge luchtzuiverheid en is eenvoudig te verwerken. Hierdoor kunnen de kosten relatief laag gehouden worden. Desondanks moet je rekenen op prijzen tot 25 euro per vierkante meter. Papiervlokken zijn goedkoper. Deze vlokken zijn goed om warmte tegen te houden, maar niet geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Andere materialen waar je uit kunt kiezen zijn hennep, houtwol en kurk. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en nadelen, waardoor het verstandig is om alle mogelijkheden te bekijken voordat je ermee aan de slag gaat.

Jouw dak vervangen of laten zitten

Uiteindelijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de dakisolatie prijzen. Als eerste ga je bekijken hoeveel oppervlakte er geïsoleerd moet worden. Ook bekijk je daarbij de staat van het dak. Wanneer deze nog goed is, kun je het beste via de binnenzijde beginnen. Hiermee hoef je namelijk geen nieuwe dakbedekking aan te leggen. Wanneer je jouw dak ook wilt vervangen, dan kun je het beste voor isoleren via de buitenzijde kiezen. Zo combineer je alles en kun je de werkzaamheden naar behoren uit laten voeren. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je altijd een bedrijf in moet gaan schakelen om de werkzaamheden uit te gaan voeren. Zo voorkom je dat het dak op de verkeerde manier wordt gelegd en je uiteindelijk met een grote lekkage of andere problemen achterblijft.

Vraag jouw offertes direct aan

Ben je van plan om jouw dak te isoleren en wil je weten wat de dakisolatie prijzen zijn bij bedrijven in de omgeving? In slechts enkele klikken heb je alle offertes opgevraagd en weet je precies wat de bedrijven jou vragen voor de werkzaamheden. De prijsopgaven worden hierbij geheel op maat gemaakt. Je geeft jouw wensen en de gegevens over het dak door en je ontvangt direct de kosten op papier. Het enige wat jij hoeft te doen is deze offertes naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken, zodat je voorkomt dat je te veel gaat betalen. Wanneer je het juiste bedrijf gevonden hebt, hoef je alleen nog maar een afspraak te maken, zodat het bedrijf aan de slag kan gaan met het bevestigen van de isolering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws