Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Energiebespaarmaatregelen isolatie subsidie

De afgelopen winter heb je waarschijnlijk voortdurend met een dikke winterjas rondgelopen. Ook de sjaal was niet weg te denken. Veel mensen hebben de afgelopen wintermaanden hun sjaal zelfs binnenshuis om gehouden. De reden hiervan is duidelijk. Hoewel jij je uiterste best deed om je woning goed warm te stoken lukte dat niet altijd. De warmte die jij opwekte met je cv installatie leek net zo snel te verdwijnen door kieren bij je ramen en deuren. De warmte steeg vrijwel direct op naar de bovenverdieping waar het ook niet bleef hangen. Dwars door je onderdak heen verdween de warmte razendsnel waardoor jij moest blijven stoken. In veel huishoudens heeft de thermostaat de hele winter op 21,5 graden gestaan, terwijl mensen nog steeds onder een dekentje op de bank zaten.

Waarom veel huizen nog steeds niet geïsoleerd zijn

De noodzaak voor woningisolatie is groot. De tekenen zijn er immers niet naar dat het de komende jaren minder koud zal gaan worden in de wintermaanden. Toch blijft het bij veel huiseigenaren een punt op hun to-do lijst om over te gaan tot isolatie. Ze gaan er niet vanzelf toe over. De reden hiervan is duidelijk; het kostenplaatje van isolatie van je woning schrikt mensen af. Woningisolatie wordt gezien als een soort luxe, terwijl het in feite pure noodzaak is. Daarnaast is woningisolatie ook geen uitgave; het is een investering. Woningisolatie verdien je immers op termijn van ongeveer 6 jaar weer terug. Jij dringt je gasverbruik terug waardoor je energierekening behoorlijk afneemt. Of het nu gaat om een uitgave of een investering; wanneer je kijkt naar woningisolatie gaat het in veel gevallen om een bedrag wat je niet zomaar over hebt. Daarom is het goed om te kijken naar mogelijkheden om niet de volledige isolatie van je woning zelf te betalen.

De overheid komt jou tegemoet bij woningisolatie

De Nederlandse overheid heeft een verplichting gekregen namens de Europese Unie; de CO2 uitstoot, mede veroorzaakt door ons stookgedrag, moet drastisch naar beneden. Om dit te bewerkstelligen heeft de overheid een aantal maatregelen genomen. Zo wordt er voorzien in groene energie waarvoor nu al windmolenparken worden gebouwd. Daarnaast is er nog een manier die de overheid gebruikt om jou over te halen om je woning te isoleren; ze betalen een bepaald deel van jouw rekening. Dat deel van de rekening wat de Nederlandse overheid betaalt zie jij terug in de vorm van subsidie. Er is een aantal manieren waarop jij kan profiteren van deze overheidssubsidie. We hebben die methodes voor je op een rijtje gezet.

SEEH subsidie 2020

Wanneer jij je woning gaat isoleren zal je dat doorgaans niet zomaar lukraak gaan doen. Het is in dat geval goed om een professioneel isolatie advies op te vragen bij een officieel isolatie advies bureau. Zo’n isolatie advies kost wat, zeker wanneer je het laat uitbrengen door een gecertificeerd bureau. De Nederlandse overheid houdt er niet van om geld in het water te gooien, en geeft jou dan ook een bedrag van dit isolatie advies terug in de vorm van een subsidie. Jij kan tot 100 euro terugkrijgen van de overheid wanneer jij een isolatie advies voor je woning aanvraagt. Eis van de overheid is wel dat je een gecertificeerd bureau inschakelt, en dat je via een gespecificeerde factuur kan aantonen welk bedrag er voor het advies is uitgegeven.

Subsidie bij twee of meer isolerende maatregelen

In veel gevallen kan je niet volstaan met één energie besparende maatregel; je zal er minimaal twee moeten laten uitvoeren. De overheid heeft ook hiervoor een subsidie regeling in het leven geroepen. Bij het uitvoeren van minimaal twee isolerende maatregelen in één keer krijg jij een bepaald bedrag aan subsidie terug gestort op je bankrekening. Hier valt niet alleen een grootscheepse isolatie zoals gevelisolatie onder, maar ook bijvoorbeeld het dichten van naden en kieren in je huis bij ramen en deuren.

Verlaagd BTW tarief

Veel mensen willen hun woning best isoleren en gaan vervolgens zelf aan het rommelen met isolatiemateriaal. Het is in dat geval te hopen dat je goed weet wat je doet, want een woning isoleren gebeurt vaak met materiaal wat slecht is voor je gezondheid. Daarom is het dan ook altijd verstandiger om een professioneel isolatie bedrijf in te huren voor deze werkzaamheden. Het arbeidsloon van het isolatie bedrijf wordt belast met een bepaald percentage aan BTW. In het geval van isolerende werkzaamheden is dit tarief door de overheid vastgesteld op het lage BTW tarief van 9% in plaats van het hoge BTW tarief van 21 procent. Dat scheelt behoorlijk wat op de uiteindelijke factuur die jij moet betalen. Deze subsidie wordt al automatisch verrekend op jouw factuur, dus jij hoeft die niet zelf aan te vragen.

Offertes opvragen

Wanneer jij je woning gaat isoleren is het goed om daar niet de hoofdprijs voor te betalen. Daarom is het altijd verstandig om offertes bij isolatiebedrijven in jouw eigen regio op te vragen. Zo’n lokaal isolatiebedrijf weet bovendien of er nog gemeentelijke subsidies zijn waar jij gebruik van kan maken wanneer jij woningisolatie laat aanbrengen. Offertes opvragen doe je heel eenvoudig met één klik op onderstaande muisknop. Zo vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel kan flink oplopen tot we 30 procent.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

337 gemeenten gaan kwetsbare huishoudens isoleren

december 4, 2023

Maar liefst 337 van de 342 Nederlandse gemeenten hebben dit jaar de

Gasverbruik keldert in sociale huurwoningen

november 30, 2023

De cijfers spreken boekdelen: het gasverbruik in sociale huurwoningen is de afgelopen

Hoe isolatie zorgt voor een fijnere omgeving voor je huisdier

november 23, 2023

In dit artikel gaan we het hebben over hoe het isoleren van