Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ons klimaat is aan het veranderen, en daar plukken we zelf de wrange vruchten van. Op het moment dat het zomer is, is het enorm warm tot een aantal hittegolven aan toe. Op het moment echter dat het winter is voelt het zowel buitenshuis als binnenshuis bitter koud toe. De reden waarom het binnenshuis zo koud aanvoelt is omdat de meeste huizen helemaal niet efficiënt omgaan met de warmte die jij met je cv installatie genereert. Die warmte stijgt namelijk op naar boven waarna het via de ramen van je slaapkamers en via het dak van je zolder verdwijnt. De warmte zou in theorie moeten circuleren in jouw huis maar in praktijk komt daar bijzonder weinig van terecht.

De noodzaak van isoleren

De belangrijkste reden waarom warmte die jij opwekt met je cv installatie niet blijft hangen is het feit dat veel huizen nog steeds niet goed geïsoleerd zijn. Gevolg hiervan is dat veel warmte verdwijnt door on-geïsoleerde spouwmuren en door ramen  met enkel glas. Ook zolders zonder dakisolatie zijn rampzalig voor jouw energierekening. De warmte verdwijnt simpelweg via jouw onderdak naar buiten wat dus inhoudt dat je vooral voor de vogeltjes aan het stoken bent. Wil jij gaan besparen op je energierekening, dan zal je dus isolerende maatregelen moeten treffen die de warmte die jij opwekt binnenshuis houden. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan spouwmuurisolatie, maar ook aan gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas. Door al deze maatregelen kan de warme lucht niet zomaar naar buiten verdwijnen en de koude lucht van buitenaf kan niet zonder meer naar binnen komen.

Welke subsidie krijg jij in 2019 op isolatie

Zowel de Nederlandse regering als de lokale overheden zijn gebonden aan regels die zijn vastgelegd in de EU wanneer het gaat om CO2 uitstoot bij huishoudens. Ze zullen er dan ook alles aan doen om jou tegemoet te komen in de kosten van isolatie.

De belangrijkste reden waarom particulieren geen isolerende maatregelen laten aanbrengen in hun huis is nog altijd het vermeende kostenplaatje van isolatie. Die kostenplaatjes brengen alleen in kaart hoeveel jij op dat moment moet betalen voor woningisolatie en het arbeidsloon, maar er wordt voorbij gegaan aan een aantal zaken die in jouw voordeel zijn en die voor jou zeker van belang zijn. Het aantal potjes met subsidie voor isolerende maatregelen wisselt eigenlijk met het jaar. Daarnaast is het ook afhankelijk van de politieke partijen die het op dat moment voor het zeggen hebben. Zijn dit partijen die vooral het milieu hoog in het vaandel hebben staan, dan zullen ze er ook alles aan doen om jou te helpen bij het verlagen van de CO2 uitstoot van jouw huis. We hebben voor jou uitgezocht welke subsidie maatregelen er voorlopig nog aanwezig zijn en die waarschijnlijk in 2019 ook nog gelden.

Hogere hypotheek bij isolerende maatregelen

Op het moment dat jij een huis koopt geldt daar altijd een bepaald bedrag wat jij maximaal aan hypotheek mag opnemen ten opzichte van de marktwaarde van jouw huis. In het geval van een woning die je normaal koopt en waar je geen isolerende maatregelen bij laat treffen is die maximale hypotheek nu nog 101 procent. Waarschijnlijk wordt dat in 2018 100 procent. Kies jij er echter voor om een woning te kopen en daar isolerende maatregelen bij te treffen, dan kan je een hogere maximale hypotheek krijgen. Jij mag in dat geval maximaal 13.500 euro meer financieren. Dit is een aantrekkelijk idee aangezien je op die manier jouw dak van zonnepanelen kan laten voorzien of bijvoorbeeld nieuwe ramen met dubbel glas kan aanschaffen. De rente die jij betaalt over deze hypotheek kan je aftrekken van de belastingdienst, wat ervoor zorgt dat de belastingdienst behoorlijk meebetaalt aan jouw woningisolatie.

Veel mensen gaan hun woning isoleren en daarbij gaan ze zelf met isolatiemateriaal aan de slag. Omdat het heel eenvoudig lijkt om een woning te isoleren is dit een valkuil waar veel mensen intrappen. Je gaat er echter aan voorbij dat isolatiemateriaal vaak schade aan je gezondheid kan opleveren waardoor je dit werk beter aan de expert kan overlaten. Om dit te bevorderen geeft de Nederlandse overheid een subsidie in de vorm van een lager BTW tarief wat jij betaalt over de werkzaamheden van het isolatiebedrijf. Jij betaalt op die manier nog slechts 9% aan BTW over de werkzaamheden in plaats van de 21 procent die normaal zouden worden berekend. Het is dus veel aantrekkelijker om een bedrijf in te huren om jouw woning te isoleren. De subsidie hoef je niet aan te vragen; het isolatiebedrijf zal deze automatisch op de factuur verrekenen.

Offertes opvragen

Wanneer jij gaat isoleren wil je daar natuurlijk niet teveel voor betalen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes bij lokale bedrijven op waar jij je voordeel mee kan doen. Die lokale bedrijven zullen je gelijk kunnen vertellen of er meerdere subsidiemaatregelen zijn bij de lokale overheid waar jij je voordeel mee kan doen. Je totale voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws