Alles over isolatie subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Isolatie subsidie 2018De afgelopen wintermaanden is het ijzig koud geweest. Waarschijnlijk was je druk met het schoon krabben van je autoruiten en met het sneeuwvrij maken van je tuinpad. Daarnaast heeft in veel huishoudens de cv installatie overuren gedraaid om alle huizen goed verwarmd te houden Een binnentemperatuur van 20,5 graad Celsius is helemaal niet zo hoog. Toch zal de afrekening die straks komt van het energiebedrijf er niet om liegen. Jouw cv installatie heeft behoorlijk wat gas verbruikt om al die warmte te genereren. Het feit dat jouw gasverbruik waarschijnlijk buitensporig hoog was hoeft niet per definitie te betekenen dat je huis ook heerlijk warm was.

*Tip:

→ Wat kost het isoleren van jouw huis? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale specialisten.

De noodzaak voor het isoleren van je huis

Al dat gas wat in jouw huis is verstookt zal als het goed is ervoor hebben gezorgd dat het binnenshuis aangenaam warm was. Dat hoeft echter niet per definitie zo te zijn. Het kan immers zomaar zo zijn dat al die warmte die jij opwekt met je cv ketel verdwijnt door de ramen, muren en het dak van je huis zonder dat je er goed en wel van hebt kunnen profiteren. Hoe dat komt zullen we je nu uitleggen. Jij stelt je thermostaat in op een temperatuur die aangenaam warm voelt. Bij de meeste huishoudens ligt die temperatuur tussen de 20,5 en 22 graden Celsius. Jouw cv ketel genereert die warmte waarna de warmte een heel korte tijd in je benedenverdieping blijft hangen. Daarna vertrekt de warmte naar boven richting je slaapkamers en de zolder. Daar verdwijnt de warmte automatisch; er vindt geen circulatie plaats. Jij zal dus isolerende maatregelen moeten treffen in jouw huis om de opgewekte warmte binnenshuis te houden.

Subsidie 2017

Sinds 15 september 2016 is er een nieuwe subsidie beschikbaar gesteld voor het isoleren van jouw huis. Deze regeling geldt tot 2018. De voorwaarden zijn als volgt:

  • Voor particulieren woning/appartement of VVE
  • In ieder geval 2 isolatiemaatregelen uitvoeren. Ook voor advies ontvang je subsidie.
  • Keuze uit: dak-gevel-spouw, vloer en hoogrendementsglas.
  • Ook voor het isoleren van je deuren en kozijnen ontvang je subsidie (kieren en naden)
  • Nog een stap verder? (energiebesparing) Dan ontvang je nog een bonus.

Tot 31 december 2017 is er 60 miljoen euro beschikbaar.

Bron: rvo.nl.

Hoeveel subsidie krijg je op isolatie in 2018

De reden waarom veel woningbezitters zo opzien tegen het isoleren van hun woning is het feit dat er zoveel kosten aan verbonden zitten. Op het eerste oog lijkt het ook een behoorlijke uitgave die je doet wanneer jij je huis gaat isoleren. In werkelijkheid doe je een investering. De warmte die je namelijk minder hoeft op te wekken na de isolatie werkzaamheden levert een behoorlijke besparing op je gasrekening op. Die besparing loopt op met honderden euro’s per jaar. Al met al blijft isolatie een behoorlijke investering die je doet. Zowel de landelijke overheid als de lokale overheid moeten tegemoetkomen aan de eisen van de EU waarin is vastgelegd hoeveel CO2 uitstoot een huishouden mag hebben. Om dit te bewerkstelligen zullen ze dan ook subsidies verstrekken aan huizenbezitters die isolatie werkzaamheden willen laten aanbrengen in hun huis. Die maatregelen wisselen ongeveer iedere zoveel jaar. In totaal wordt er iedere keer een subsidiepotje apart gezet waar jij aanspraak op mag doen. We hebben de diverse subsidies voor je op een rijtje gezet.

Subsidie bij twee of meer isolerende werkzaamheden

Een subsidiepotje wat tot 2018 geldt is de subsidie bij twee of meer isolerende werkzaamheden. Je krijgt in dit geval een overheidssubsidie wanneer je dakisolatie, gevelisolatie of spouwisolatie laat aanbrengen. Ook wanneer je kieren en gaten laat dichten bij zowel je deuren als je ramen krijg je subsidie. Hoogrendementsglas is een isolerende activiteit die meetelt om deze subsidie te verkrijgen. Je moet in dat geval minimaal twee isolerende werkzaamheden tegelijk laten uitvoeren aan je huis. Deze subsidie geldt zowel voor particuliere huishoudens als voor Verenigingen Van Eigenaren. Het subsidiepotje wat hiervoor apart is gezet bedraagt 60 miljoen euro. Op het moment dat 2017 voorbij is, maar er nog subsidie beschikbaar is, kan je dit nog claimen mits je het advies in 2017 hebt laten plaatsvinden.

Laag BTW tarief

Veel woningeigenaren willen hun huis wel isoleren en gaan uit spaarzaamheid zelf aan de slag met isolatiemateriaal. Omdat het isoleren van je huis behoorlijk nauw luistert wil je ook daadwerkelijk besparen op je gasverbruik kan je deze klus echter het beste aan de professional overlaten. Om die reden heeft de Nederlandse overheid besloten dat op het arbeidsloon van het isolatiebedrijf het lage BTW tarief van 9% geldt over de werkzaamheden die betrekking hebben op isolatie. Dit zorgt ervoor dat jij onderaan de factuur een bedrag aantreft wat aanmerkelijk lager is dan wanneer het oude BTW tarief van 21 procent was berekend.

Plaatselijke subsidies

Sommige grote steden hebben naast de landelijke subsidies nog hun eigen systeem om woningeigenaren tegemoet te komen in de kosten die ze maken voor isolatie. Wanneer jij kijkt op de website van je gemeente zie je doorgaans deze lokale subsidiemaatregelen staan. Op het moment dat jij een isolatiebedrijf uit je eigen woonplaats inhuurt weet de medewerker precies welke subsidies er voor jou gelden en hij kan ze ook direct zelf aanvragen.

Offertes opvragen

Wil jij je woning laten isoleren door een lokaal bedrijf, dan kan je veel besparen door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws